Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Közelkép nyerteseinkről: Czagány Sándor

A 2010. évi, használt számítógépes pályázatunk egyik nyertese volt Czagány Sándor budapesti lakos is, aki öt évvel ezelőtt került a látássérült emberek sorstársi közösségébe. Kérdéseinkre szívesen válaszolt.

– Milyen munkát végzett korábban?

– A géplakatos szakmát tanultam ki, és hosszú éveken át ebben a szakmában dolgoztam. A munka jellegéből következik, hogy az éles szem nélkülözhetetlen. Így amikor a látásom romlása elérte a kritikus szintet, kénytelen voltam feladni a géplakatosi munkát. Jelenleg a nyugdíj mellett egy rehabilitációs cégnél dolgozom. Hajtogatunk, összerakunk, mikor mi van. Én örülök ennek a munkának, mert naponta bejárok egy közösségbe, a munka értelmet ad napjaimnak és még fizetést is kapok.

– Hol hallott arról, hogy a látássérült emberek bizonyos speciális programok segítségével képesek önállóan használni a számítógépet, internetezni, e-mail-eket küldeni és fogadni?

– A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségében (MVGYOSZ), és természetesen a sorstársaimtól. Főleg olyanoktól, akik már évek óta a tanulásban, a munkában és a szabadidő hasznos eltöltésében a gyakorlatban is kihasználják a számítástechnika kínálta lehetőségeket. Beszéltek a képernyőolvasó- és nagyító programokról és azokról a pályázatokról is, melyeket az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány ír ki a látássérülteknek.

– Milyen céllal pályázott alapítványunkhoz használt számítógépre?

– Szeretném jól megtanulni a számítógép használatát a speciális vakügyi programokkal. Ezzel lehetővé válna az is, hogy önállóan tartsam a kapcsolatot a régi látó barátokkal és munkatársakkal, de egyúttal a látássérültek köréből megismert sorstársaimmal is. Természetesen, e mellett az interneten keresztül a világból is sokkal több információt szerezhetek. Éppen ezért nagyon köszönöm az "Informatika a látássérültekért" Alapítványnak, hogy esélyt adott nekem az új informatikai vívmányok megismerésére.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére