Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Közel 1000 cikk emberi hangon a Vakok Világából

Legyen az olvasás öröme mindenkié

Újságot olvasni mindenki szeret, függetlenül attól, hogy vak, gyengénlátó vagy látó emberről van szó. Mindenkit érdekelnek a környezetében történő események, a számára könnyebbséget hozó lehetőségek. A Vakok Világa című folyóirat egyedülálló kezdeményezés, a vak és gyengénlátó emberekhez juttatja el az őket érintő híreket, érdekességeket, újdonságokat.

Az újság sík- és pontírású formátumú változata mellett – a Lapról Hangra közösségi összefogásnak és Pregh Balázs önkéntes munkájának köszönhetően – MP3 formátumban is elérhető a VV a www.laprolhangra.hu oldal szabad tartalmaként. Ez azt jelenti, hogy a folyóirat cikkei regisztráció nélkül hallgathatóak meg, így nemcsak az előfizetők, hanem úgyszólván bárki értesülhet a vak és gyengénlátó emberek mindennapjait meghatározó fontos eseményekről.

Mivel az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége számára egyaránt rendkívül fontos, hogy a vak és gyengénlátó embereket érintő hírek mindenkihez eljussanak, különleges ajándékkal ünnepeltük idén közösen a Fehér Bot Napját. A MVGYOSZ Fehér Bot napi rendezvényének a Braille-emlékérmek átadása mellett másik jelentős eseménye volt, hogy Szuhaj Mihály, az INFOALAP kuratóriumának elnöke 5 példányt adott át dr. Nagy Sándornak, a MVGYOSZ elnökének a Vakok Világa című folyóirat 2012 júliusától 2015 szeptemberéig felolvasott hanganyagából. Az elmúlt 39 hónapban megjelent közel ezer cikket Pregh Balázs olvasta fel önkéntes munkában. A mindig tisztán érthető, szépen hangsúlyozó olvasásnak köszönhetően Pregh Balázs valósággal a VV hangjává vált; sok vak és gyengénlátó emberben összekapcsolódik hangja a folyóirattal.

Az átadott hangosújságokkal az a célunk, hogy minden vak és gyengénlátó ember számára akadálytalanul hozzáférhetővé tegyük azokat a cikkeket, amelyek hatással vannak mindennapjaikra. Továbbá mindenkit arra szeretnénk biztatni, hogy az éppen négy éve, a Fehér Bot Napján útnak indult Lapról Hangra közösségi összefogáson keresztül, az emberi (és nem gépi) hangon felolvasott cikkek élvezetével legyen részese az információáramlás szabadságának.

Dr. Nagy Sándor köszönettel vette az átadott DVD-ket, és hangsúlyozta, hogy a hírek gyors értelmezésére és fogyasztására épülő világban elengedhetetlen a naprakész tájékozottság. Ehhez járul hozzá a Vakok Világa és a Lapról Hangra is. A folyóirat és a közösségi összefogás szerencsés összetalálkozása pedig lehetővé teszi, hogy a vak és gyengénlátó emberek se maradjanak le a hírversenyben.

Büszkék vagyunk arra, hogy a mindenki számára akadálymentes információszerzés felé tett nagy lépéssel ünnepelhetjük idén a Fehér Bot Napját. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az MVGYOSZ-nek azért, hogy díjmentesen a Lapról Hangra rendelkezésére bocsátja a Vakok Világa folyóiratot, Pregh Balázsnak a magas színvonalú felolvasásért, és természetesen minden olvasónknak és felolvasónknak, akik gondoskodnak arról, hogy hosszú távon is sokszínű, élénk közösség lehessen a Lapról Hangra.

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére