Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Kecskeméten járt az Infoalap

Május 20-án a vak és gyengénlátó emberek családtagjainak, segítőinek tartott tanfolyamsorozat részeként Kecskemétre látogatott alapítványunk ügyfélszolgálatos csapata: Molnár Ákos, Fehér István és Marosi László. Számos segédeszközt vittek magukkal, hogy megmutathassák az érdeklődőknek, mi mindennel teszi könnyebbé az informatika a vak és gyengénlátó emberek hétköznapjait.

Mindhárom kollégánk előadását nagy érdeklődés fogadta, közel harmincan voltak kíváncsiak a digitális asztali és kézi-nagyítókra, a könyvszkennerre, vagy az alapítvány programozói által fejlesztett vagy honosított speciális szoftverekre, de a legnagyobb érdeklődés a látássérülten is jól kezelhető mobil eszközök iránt mutatkozott. Az elhangzott kérdések érzékeltették, mennyi apróságban szükség lehet szakszerű informatikai segítségre. A résztvevők között nemcsak látássérültek családtagjai, segítői, hanem a rendezvénynek otthont adó Katona József Könyvtár munkatársai is jelen voltak. Fontos számukra, hogy a vak és gyengénlátó olvasóiknak szakszerű tanácsokat tudjanak adni a könyvtárban rendelkezésre álló, a látássérült emberek számára kifejlesztett speciális eszközök használatához. A látogatóknak természetesen nemcsak kérdések feltevésére, hanem az adott eszközök helyben történő kipróbálására is lehetőségük volt. Sokan rácsodálkoztak az általuk már többé-kevésbé ismert szoftverekben és hardverekben rejlő lehetőségekre.

Az esemény iránti általános érdeklődést jelzi, hogy a Kecskeméti Városi Televízió is beszámolt az előadásról, az összefoglaló itt tekinthető meg.  

Köszönjük a résztvevőknek az érdeklődést, a szervezőknek, elsősorban Tóth Andrásné Ács Erzsébetnek a kedves fogadtatást és a részvételi lehetőséget. Reméljük, jövőre is ellátogathatunk Kecskemétre egy hasonló képzés keretében a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére