Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Jövõ héten hat helyszínen újabb útfelújítások Budapesten

A Podmaniczky-program keretében hétfõn és kedden újabb útfelújítási munkálatok kezdõdnek a fõvárosban, hat helyszínen, négy helyen pedig közmûmunkák indulnak.

Hétfõn adják át a XXIII. kerületben a Majori utcában – a Dózsa György utca és az M0 autóút között – a munkaterületet, és keddtõl kezdenek dolgozni az utcában – közölte a Fõpolgármesteri Hivatal.

A munkálatok szegélyépítéssel kezdõdnek, ami fél-egy métert vesz el a sávból, de még nem tudni, melyik oldalon kezdõdnek
a munkák. A buszmegálló-peronokat mindkét oldalon elbontják, és ideiglenes buszmegállókat jelölnek ki. Az aszfalt szõnyegezése szakaszosan történik, akkor félpályás lezárások lesznek a területen.

XV. kerület

A buszmegállók és a szegélyek bontásával, illetve építésével kezdõdik az útfelújítás hétfõn a XV. kerületben, a Rákos úton, az Arany János utca és a Széchenyi utca között. Egyelõre nem lesz sem terelés, sem sávlezárás a területen, csak sávszûkítés lassíthatja a forgalmat. A buszmegállókon folyó munkálatok ideje alatt ideiglenes buszmegállókat jelölnek ki, a késõbbiekben az útburkolat marása, illetve az aszfaltozás ideje alatt egyirányúsítás, illetve sávlezárás várható.

IX. kerület

A IX. kerületben a Toronyház utca és az Üllõi út szervizútja között a munkaterület átadását követõen azonnal megkezdõdnek a munkálatok az irányonként egysávos Dési Huber utcában. Az utca felújítása szegélyépítéssel kezdõdik, amelyet sávszûkítés mellett végeznek. A hétfõi naptól tilos a munkaterületen parkolni,
a parkoló autók 48 óra türelmi idõt kapnak, aztán elszállíttatják õket. Várhatóan pénteken kezdik az útburkolat marását – sávszûkítés mellett -, az aszfaltozást azonban már kisebb lezárások mellett fogják végezni.

XX. kerület

A XX. kerületben, a Szent Imre herceg utca Kossuth Lajos utca és Ferenc utca közötti szakaszán a hétfõi munkaterület-átadást követõen kedden a BKV üzemkezdetétõl forgalomterelés lép életbe. A 48, 23 és 66-os buszmegállót áthelyezik a Szent Erzsébet térre. Az útfelújítás – az útburkolat marása és aszfaltozása – a
forgalom mindkét irányú fenntartása mellett folyik, a szakaszos munkavégzés miatt – kézi forgalomirányítás mellett – lokális sávszûkítés lesz érvényben.

XIX. kerület

A XIX. kerületben a Nádasdy utcában – a Pannónia út és a Vas Gereben utca között – hétfõn, a munkaterület átadását követõen megkezdik a munkálatokat, a Pannónia utcától a Hunyadi utca irányában egyirányú lesz a forgalom. A munkaterületen szegélyépítés, korrekció, a csatornafedelek szintbe hozása,
majd az útburkolat marása és aszfaltozása történik.

XVI. kerület

A XVI. kerületben, a Mátyás király úton kedden kezdõdnek a munkálatok, a Budapesti út és a Csömöri út közötti szakaszt lezárják. A Rákos út keresztirányú forgalma továbbra is engedélyezett lesz, ezen az útszakaszon BKV-busz közlekedik. A Mátyás király úton szegélyépítés, korrekció, a csatornafedelek szintbe hozása, majd az útburkolat marása és aszfaltozása történik.

Közmûmunkák

A jövõ héten az útfelújítási munkák mellett közmûmunkák is indulnak a fõvárosban, így a VIII. kerületben, a Baross utcában hétfõn vízvezeték-építés, a XIV. kerületi Nagy Lajos király utcában csatornaépítés indul. A XI. kerületben a Budaörsi úton, a Brassó utca és a Rimaszombati út között hétfõn vízcsõépítés kezdõdik, ahogyan a XXII. kerületben, a Leányka utcában a 15. szám és a Törley tér között is.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére