Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Internetes telefon a T-Comtól

Klip néven kísérleti jelleggel internetalapú hangszolgáltatást indított a T-Com a T-Online Magyarországgal közösen. Elsõ lépésként az interneten ingyenesen kezdeményezhetnek és fogadhatnak hívásokat a felhasználók. Decembertõl fokozatosan lehetõvé teszik a vezetékes- és mobilszámok hívását a hálózatból, továbbá – egy külön hívószám segítségével – bármely a T-Commal szerzõdést kötõ vezetékes- és mobilszolgáltató hálózatából hívhatóak.

Elsõ lépésként a Klip közösség tagjai ingyenesen kezdeményezhetnek és fogadhatnak hívásokat az interneten- tájékoztatta a cég az Indexet. A szolgáltatás földrajzi területtõl és szolgáltatótól függetlenül elérhetõ bárki számára. A szolgáltatásra ingyenesen lehet regisztrálni a cég honlapján. Jelenleg ingyen lehet telefonálni az interneten a Klip regisztrált használói között (e-mail vagy virtuális azonosító alapján). Ha az ügyfél egy másik Klip felhasználót hív fel, mindaddig ingyenes a hívása, amíg mindketten az IP-hálózaton belül vannak.

Nem vesznek el a felhasználó üzenetei még akkor sem, ha éppen nem érhetõ el az interneten keresztül, és ezért nem tudja fogadni a beérkezõ hívásokat. Az üzeneteket e-mailben, csatolt wav fájlként továbbítja a rendszer a felhasználó által megadott e-mail postafiókba. A webes címtárban tárolhatók a partnerek adatai. Ezen a felületen látja a felhasználó, hogy éppen melyik partnere online vagy offline, és innen küldhetõ közvetlenül e-mail, meghívás chatelésre vagy beszélgetésre. Internetes videotelefonálásra is lehetõség lesz, ha az ügyfélnek van webkamerája.

Hálózaton kívülre is

A cégtõl kapott tájékoztatás szerint decembertõl a T-Com további elemekkel bõvíti a szolgáltatást. Már nem csak az IP-hálózaton belül, de vezetékes és mobil irányban is lehetõség lesz hívásokat indítani. Ezen kívül a T-Comtól kapott 06-21-es hívószámnak köszönhetõen a Klip szolgáltatást használó ügyfelek már vezetékes és mobil irányból is hívhatóvá válnak.

A Klip felhasználók közötti, IP-hálózaton belüli hívások ingyenesek maradnak. A vezetékes irányba történõ hívásoknál nem különböztetnek meg helyi vagy távolsági hívást. Az IP-hálózaton kívüli hívásoknál megkülönböztetünk csúcsidõt és csúcsidõn kívüli idõszakot. A díjazás másodperc alapon történik. A szolgáltatásnak nincsen havidíja, és nincs kapcsolási díj sem. A hívásokért az ügyfél kétféle módon tud majd fizetni. Pre-paid (elõre történõ) fizetés esetén az ügyfél a szolgáltatás igénybevétele elõtt bankkártyával töltheti fel számlaegyenlegét a honlapon keresztül. A T-Com számlakapcsolattal rendelkezõ ügyfelek a szolgáltatás díját utólag (post paid) is kiegyenlíthetik, a szolgáltatás díja a havi T-Com számlán jelenik meg.

A T-Com olyan eszközökkel jelenik meg, amelyek segítségével az ügyfél úgy tudja használni internetes telefonját, hogy nem kell közben a számítógépét bekapcsolva tartania. Az eszközökhöz egy szabványos telefont lehet csatlakoztatni, és annak a segítségével kerülnek továbbításra a hívások az interneten keresztül. A T-Com még várhatóan ebben az évben megjelenik a piacon Klip Pro csomagjával, amely egy kész VoIP-megoldást kínál, elsõsorban az üzleti ügyfelek részére. A csomag minden olyan technikai eszközt tartalmaz, ami az ügyfél számára szükséges a számítógép nélküli internetalapú hangszolgáltatás használatához.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére