Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

HANGTÁR vak és gyengénlátó embereknek

A Magyar Rádió vezetősége kapcsolatba lépett alapítványunkkal, hogy támogassuk a látássérült emberek jobb kiszolgálása érdekében tett fáradozásaikat.

Bízunk abban, hogy a tervezett együttműködés eredményes lesz. Az alábbiakban olvasható a HANGTÁR akadálymentesítéséről szóló sajtóbejelentés, melyet a Fehér Bot napja alkalmából tett közzé az MTI.

A vakok és gyengén látók számára fejleszti HANGTÁR szolgáltatását a közmédia – jelentette be a fehér bot napján Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója és Jónás István, a Magyar Rádió Zrt. vezérigazgatója.

A műsorok visszahallgatását lehetővé tevő alkalmazás népszerű, naponta több mint tízezren érdeklődnek iránta. A gond az, hogy a felület már a gyengén látók számára sem akadálymentes. Jónás István, a Magyar Rádió vezérigazgatója elmondta, hogy a cél egy olyan alkalmazás kialakítása, amit – hasonlóan a hagyományos rádióhoz – a vakok és látók egyaránt könnyedén használhatnak.

A vakok és gyengén látók a leghűségesebb rádiózók közé tartoznak. Napi 24 órában azonban ők sem tudják követni a műsorfolyamot. Egy akadálymentes HANGTÁRRAL viszont a vakok és gyengén látók is bármikor „beléphetnek” Magyarország legnagyobb színházába, a Rádiószínházba, amelynek sorozatait alkalmanként csaknem háromszázezren követik figyelemmel – körvonalazta Jónás István.

Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója közölte, a HANGTÁR akadálymentesítése csak az első lépés. A hosszabb távú cél a közmédia összes online felületének akadálymentesítése.

"Az egyszeri kampányok és gesztusok mellett fontos, hogy folyamatokban gondolkodjunk. Az esélyegyenlőség nem csak a fehér bot napján fontos. Még az idén megkezdődik az online szolgáltatások átvilágítása, szoros együttműködésben a vakok és gyengén látók szakmai érdekvédelmi szervezeteivel" – mondta el Szabó László Zsolt.

Az akadálymentes HANGTÁR a tervek szerint a jövő évben indul.

Forrás: hirado.hu

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére