Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Eszköz- és szoftverbemutató Nyíregyházán

Az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány fontos feladatának tartja a látássérült emberek speciális számítástechnikai újdonságainak megismertetését. Ennek érdekében szívesen tesz eleget az ország különböző részein tevékenykedő vakügyi egyesületek, szakmai kiállítások és konferenciák meghívásainak. Április 23-án a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete hívta és várta az Alapítvány két munkatársát Nyíregyházára.

A mintegy nyolcvan érdeklődőt először Molnár Ákos tájékoztatta a Talks&Zooms telefonos beszélő és nagyító program újdonságairól. Saját készülékén a gyakorlatban is illusztrálta, hogy mit tud a program. Ezután Fehér István a világban már elterjedt, de hazánkban még kevésbé ismert DAISY technológiáról beszélt. A mozaikszó magyar jelentése: Digitálisan Elérhető Információs Technológia. Lényege, hogy kiküszöböli a hagyományos hangoskönyvek hátrányát, azaz lehetővé teszi a könyvekben való navigálást. Ez azt jelenti, hogy fejezeteket, szakaszokat, mondatokat léptethetünk a szövegben előre-hátra.

A rendezvény közönsége

Hazánkban az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány és a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete is úgy látja, hogy a DAISY a jövő útja a hangoskönyvek, folyóiratok és a tankönyvek előállítására. A helyszínen a gyakorlatban is meghallgathatták az érdeklődők az ajándékba kapott DVD-re feltett szépirodalmi művek, a Vakok Világa folyóirat és az ECDL tananyag DAISY formátumú hangzását. Kérdés is akadt bőven, alátámasztva, hogy a téma közérdekű.

Fehér István és Molnár Ákos az előadáson

Az előadás végén az Alapítvány ajándékaként 60 db DVD-t osztottak ki a résztvevők között, rajta a fent felsorolt anyagokkal. Túl ezen, a megyei egyesület egy-egy CD-n DAISY formátumú német nyelvleckékkel és saját kiadványukkal lepte meg a hallgatóságot. A nap eseménye volt még a Talks&Zooms 10 perces demó változatával felszerelt okostelefon kisorsolása a résztvevők között. A 30.000 forint értékű készüléket a GSM Világ Telefon Szaküzlet ajánlotta fel közösen a megyei egyesülettel. A szerencsés nyertes Paluska Róbert, a Ridens Szakiskola diákja lett, ezúton is gratulálunk!

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére