Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Elkészült a vakokhoz beszélő Linux

A népszerű Ubuntu Linux átalakításával létrejött a BeLin 1.0 operációs rendszer, amely teljesen magyarított, és a látássérült emberek igényeihez van igazítva.

A fejlesztői munkát az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány és az Ubuntu Közösség végezte el. A rendszer tartalmazza az ORCA nevű képernyőolvasó- és nagyító programot, melynek fejlesztése folyamatos, és az indításkor a felhasználó azonnal beszédtámogatást kap a kipróbáláshoz vagy a telepítéshez.
A rendszer számos akadálymentesen használható alkalmazást tartalmaz előre telepítve, ilyen például a Firefox webböngésző, az Openoffice.org irodai programcsomag, a Pidgin üzenetküldő alkalmazás vagy az Evolution levelező program. Látássérült felhasználó tehát az internetezéshez alapvetően szükséges programokhoz mostantól ingyenesen is hozzáférhet.
Az Informatika a látássérültekért Alapítvány az elmúlt hét évében közel 700 szoftvert, több mint 400 számítógépet és 430 digitális diktafont adományozott összesen 90 millió forint értékben, így eddig közel 1300 látássérült embernek tudott segítséget nyújtani.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére