Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Beszélgetés Szabóné Princz Katalinnal, a Webműhely Kft. ügyvezetőjével

A Webműhely neve biztosan ismerős a Lapról hangra olvasói és felolvasói számára. Emlékeznek? Amikor a cikkeket böngészve ránéznek a honlapon felsorolt támogatóinkra, ott találják a Webműhelyt is. A Webműhely a kezdetektől fogva a Lapról hangra egyik fő támogatója, sőt azt is mondhatjuk, hogy a Lapról hangra csapat tagja lett ez a vállalkozás, még mielőtt olvashattuk volna az oldalra feltöltött újságcikkeket. Ők bocsátották ugyanis rendelkezésünkre teljesen ingyenesen azt a tárhelyet, ahol egészen a most lezajlott költözködésig helyet kapott a Lapról hangra cikkállománya. Abban tehát, hogy Ön olvasóként meg tudta hallgatni a mindig aktuális és érdekes cikkeket kedvenc felolvasója hangján, vagy abban, hogy Ön felolvasóként örömöt tudott szerezni a hangjával az olvasóknak, mindig ott volt a Webműhely munkája is.

A következő beszélgetésben megismerkedhetnek a cég vezetőjével, Szabóné Princz Katalinnal, és megtudhatják azt is, hogyan lesznek az egyetemi barátságok a későbbi munkakapcsolatok alapjai.

Így mesél önmagáról és a cégről Katalin:

„Szabóné Princz Katalin vagyok, az ELTÉ-n végeztem programtervező matematikusként. Azóta az életemben így vagy úgy jelen van az informatika. Tulajdonostársaimmal, Verő Boglárkával és Princz Lászlóval tizenöt éve dolgozom együtt a Webműhely Kft-ben, ami egy hatfős kis weboldalkészítő vállalkozás. A Webműhely nagyon sokféle ügyfélnek készít weboldalakat már az ezredforduló óta. Lehetőség szerint ezeket a weboldalakat saját szerverparkjában, saját tárterületen tárolja, illetve üzemelteti. Örömteli tapasztalat, hogy nemcsak egyre több cégben fogalmazódik meg az igény a jó minőségű weboldalakra, de egyre gyakoribb már az az igény is, hogy a weboldalak mellé akadálymentes változatot is rendel a megrendelő.”

Most pedig… Jól figyeljen minden mostani és volt diák, mert a következő mondatok valóságos, gyakorlati példát mutatnak fel arról, hogyan alapozhatják meg az egyetemi barátságok évekkel, évtizedekkel később is a jó szakmai kapcsolatokat.

„Az egyetemi évek alatt együtt tanultunk látássérült diákokkal, akik ugyanolyan bulizós és vidám diákéveket éltek, mint mi. Ők is informatikát tanultak, és pontosan ugyanolyan jól vettek minden akadályt, mint bárki más. Innen a kapcsolat. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy együtt tanulhattunk velük, és megtapasztalhattuk, hogy miként lehet a mindennapokban együtt lenni, együttműködni látássérült társainkkal. Ezekre az évekre vezethető vissza a kapcsolatunk azokkal, akik ma az Informatika a Látássérültekért Alapítványon belül látássérült társaikért fáradoznak.” – emlékszik vissza Katalin a kezdetekre.

Az érzékenység és a kíváncsiság a vak és gyengénlátó emberek számítógép-használatával kapcsolatban tehát egészen az egyetemi évekre nyúlik vissza, és azóta sem csökkent.

„Jobban figyeltünk arra, hogy milyen szakmai továbbképzések léteznek a kollegáink számára, ahol az akadálymentes weboldalak készítésének technikáit elsajátíthatják. Végeztek is ilyen képzéseket a munkatársaink.”.

Ezek után az előzmények után nem csoda, hogy a Webműhely rögtön a Lapról hangra mellé állt.

Azt gondoljuk, hogy ez egy olyan kezdeményezés, ami mindenkinek jó. Jó annak is, aki hangzó anyagként talál meg számára érdekes cikkeket, és jó a felolvasóknak is, akik kicsit közelebb kerülnek a látássérültek világához. Érzékenyebbek, elkötelezettebbek lesznek. Sok a fiatal felolvasó, számukra különösen hasznos lehet az élmény és a kialakuló kötődés. Mi abban tudtunk segíteni, hogy hosting területet biztosítottunk a projekt indulásakor illetve a működés első éveiben. Az, hogy az általunk biztosított területet pár év alatt kinőtte a projekt, és már nálunk nagyobb támogatókra lett szükség, azt jelenti, hogy a projekt sikeres. Gratulálunk a megálmodóknak és azoknak, akik életre keltették az ötletet!”

Köszönjük Katalinnak és a Webműhelynek a támogatást a Lapról hangra olvasói nevében is, és további sok sikert a munkájukhoz!

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére