Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Beszámoló a január 11-én, Pilisvörösváron tartott nyitóünnepségről

(A VGYKE hírleveléből) Örömmel számolunk be arról, hogy a Látássérültek Pilis Völgye Egyesülete január 11-én 15 órai kezdettel tartotta megnyitó ünnepségét, amelyet egy kihelyezett informatikai oktatás kezdetének alkalmából szervezett.

A rendezvényt az egyesület elnöke, Peller Terézia nyitotta meg, majd Reményik Sándor: Akarom című versét Feigl Zsuzsanna, az egyesület elnökségi tagja adta elő. Az LPE elnöke megnyitó beszédében köszönetét fejezte ki egy virágcsokor kíséretében Dr. Rauh Editnek, aki személyesen ajánlotta fel segítségét e program megvalósítása érdekében.

A szakállamtitkár asszony arról beszélt, hogy nagyon fontosnak tartja a látássérültek informatikai képzését, mivel a számítógépes ismeretekkel képessé válnak arra, hogy visszakerüljenek a nyílt munkaerőpiacra. Kihangsúlyozta, hogy ez a képzés lesz az első állomása egy folyamatos oktatásnak, ezért örömmel segített az egyesületnek, hogy a Jaws for Windows szoftvert megvásárolja.

Gromon István polgármester méltatta az egyesület tevékenységét, amelyet az elmúlt évek alatt figyelemmel kísért. Elmondta, hogy az elnök asszony hatékony lobbitevékenységet folytat és látja, hogy kis lépésekkel nagy eredményeket ér el.

Fodor Ágnes a VGYKE elnöke dícsérte az LPE munkáját, mivel Pilisvörösvár már a harmadik kistérség, ahol informatikai képzést szerveznek.

Fogarasy Attiláné az iskola igazgatónője örömét fejezte ki azért, hogy helyet adhat egy ilyen speciális képzés számára, mert így képet kapnak a látássérültek problémáiról és nem utolsó sorban megismerkedhetnek a Jaws for Windows képernyőolvasó programmal. Köszönetünket egy virágcsokorral fejeztük ki.

A megjelent vendégek számára, (mintegy 30 fő) Herczeg Lajos, az "Informatika a Látássérültekért" Alapítvány munkatársa prezentálta a képernyőolvasó szoftver működését a gyakorlatban.

A Pilis TV interjút készített az egyesület elnökével, melyben Peller Terézia beszélt arról is, hogy mintegy két éve szerepelt az egyesület elnökségének a tervei közt, hogy helyben, Pilisvörösváron indítson tagjai számára informatikai oktatást.

Hásenfratz Istvánné a tanfolyam egyik résztvevője örömét fejezte ki, hogy részt vehet a képzésen, mert számára nehézséget jelent a Budapesten való közlekedés.

Az oktatás számára a Német Nemzetiségi Általános Iskola informatikai terme ad helyet, ahol 12 számítógép áll rendelkezésre, melyből 5 gépre telepítették fel a Jaws for Windows szoftvert. E program megvásárlásához a támogatást a Szociális és Munkaügyi Minisztérium adta.

Három támogató közreműködésével a tagok legnagyobb örömére elindult a képzés. A három hónapos oktatás sikeres elvégzése után az egyesület öt tagja tanúsítványt kap.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére