Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Az információs társadalom legnagyobb kihívása a biztonság

Az információs társadalom legfontosabb kihívása jelenleg az informatikai biztonság megteremtése, ettõl függ, hogy néhány év múlva a jelenlegi 3-4 millióhoz képest hányan használják majd az internetet, a világhálón elérhetõ szolgáltatásokat. Errõl Kovács Kálmán szakminiszter beszélt az informatikai biztonság napja alkalmából rendezett konferencián.

A következõ tíz évben az információs társadalom legfontosabb kihívása az informatikai biztonság megteremtése lesz, ettõl függ, hogy mennyivel nõhet a jövõben az internetezõk száma – mondta Kovács Kálmán szakminiszter hétfõn, az elsõ alkalommal megrendezett, informatikai biztonság napja alkalmából tartott konferencián.

Mindenkinek törõdnie kell a biztonsággal

Az informatikai miniszter szerint ma Magyarországon naponta 3-4 millióan használják valamilyen formában az internetet, hogy ez az arány emelkedjen, ahhoz
biztonságos hálózatokra és szolgáltatásokra van szükség. A konferencián kiderült, hogy az IT-biztonság ma már nem egyszerûen egy vírusírtó vagy tûzfal beszerzését jelenti, a szervezeteknek és cégeknek tudatosan kell felkészíteniük az alkalmazottakat az alapvetõ biztonsági követelmények betartására, az informatikai vezetõknek pedig teljes IT-biztonsági stratégiát kell felállítaniuk.

Tavaly a cégek háromnegyedét érte vírustámadás A konferencián bemutatkozó cégek szakértõi szerint a megfelelõ intézkedésekkel például a kéretlen e-mailek 80-90 százaléka már azelõtt kiszûrhetõ, hogy azok a szervezetek hálózatairól a munkaállomásokra kerülnének.

Konkoly-Thege Szabolcs, a Symantec régióvezetõje szerint az internetes levélforgalom 60 százaléka spamekbõl áll. Az FBI számítógépes bûnözésre szakosodott részlegének adatai szerint 2004-ben a cégek 78 százalékát érte vírustámadás.

Sasa Radosevic, a Microsoft biztonsági rendszermérnöke elmondta, hogy a számítógépes bûnözés ma már a kormányzati és a nagyvállalati hálózatokra is komoly veszélyt jelent.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére