Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Az EBU 2010. évi kezdeményezése: Onkyo Braille Verseny

Január 4-e a Braille-írás világnapja. Ez alkalomból az EBU megbecsülése jeléül meghirdeti a 4. Onkyo Braille Nemzetközi Tanulmányi Versenyt. Ezt az egész világra kiterjedő kezdeményezést az Onkyo és a Braille Manchini nevű japán cégek gondolták ki és szponzorálták, amelyek elkötelezettek a Braille előrelendítésében.

A versenyzők személyes tapasztalataikon keresztül fogják elmondani, hogy a Braille miként tette alkalmassá őket mindennapjaik gazdagítására.

Az EBU nemzeti tagszervezetei lesznek felelősek 45 európai országban a tanulmányok begyűjtéséért, szelektálásáért és angol nyelvre történő lefordításáért. Az Onkyo és a Braille Manchini nagylelkűen beleegyeztek, hogy fedezik a verseny költségeit.

Az elmúlt három év alatt az Onkyo Verseny lelkes fogadtatást nyert az európai Braille-használók körében:

"Amikor elkezdtem a Braille-ét tanulni úgy éreztem mintha a világ szélesre tárt ajtaján sétálnék keresztül" – Milan Duric Szerbiából. "Én szenvedtem a sötétségtől, és ez eltompította a gondolataimat, a munkavégzésemet és az emlékeimet" – Bozidar Denda Montenegróból. zek a vélemények a korábbi versenyzők tanulmányában olvashatóak és rámutatnak arra, hogyan éreznek a vak emberek és mennyire hálásak Louis Braille-nek és az ő csodálatos írás-olvasás rendszerének.

Hét nyertes lesz! Az eredményt az EBU Ifjúsági Bizottsága fogja kihirdetni 2010. szeptember folyamán. További tudnivalókért kérjük, forduljanak Mokrane Boussad-hoz, az EBU igazgatójához:

A Vakok Európai Uniójáról (EBU): az EBU nem kormányzati, nonprofit európai szervezet, melyet 1984-ben alapítottak. Egyike a Vakok Világszövetsége hat regionális testületének. Az EBU képviseli és védi az Európában élő vak és gyengénlátó emberek érdekeit. Folyamatosan tevékenykedik a látássérültek nemzeti szervezeteinek hálózatán belül 45 európai országban.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére