Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

A Tacmon 2 projektről

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány elkötelezett híve és megvalósítója az innovációnak a vakügyi informatika területén. Fontosnak tartjuk, hogy a jól bevált segédeszközök mellett új lehetőségeket is fejlesszünk, hozzáférhetővé tegyünk a vak és gyengénlátó felhasználók számára. Az alábbiakban adunk hírt egyik, jelenleg is futó, sokat ígérő projektünkről, a Tacmon 2-ről.

A Tacmon projekt 2008-ban indult azzal a céllal, hogy több ország szakembereinek együttműködésével előállítson egy olyan kijelzőt, amely grafikus és szöveges információk megjelenítésére egyaránt alkalmas. Ez a segédeszköz lehetővé teszi többek között a kémiai és matematikai ábrák szemléltetését, egy-egy szöveghez tartozó kép domború ábrázolását. Reményeink szerint az iskolai tanórák, egyetemi előadások nélkülözhetetlen kellékévé válik, új utakat nyithat a természettudományi tárgyak oktatásában. Emellett elérhetővé tesz a vak és gyengénlátó emberek számára olyan grafikai információkat és számítógépes alkalmazásokat, amelyek használata korábban elképzelhetetlen volt számukra.

A kijelző további előnye, hogy több új technológia ötvözésének köszönhetően rendkívül költséghatékony lesz a gyártása, így tehát reményeink szerint széles körben elérhetővé válik majd ez a segédeszköz.

A Tacmon projekt eredményei alapján a projektpartnerek úgy gondolták, hogy a tervezett eszköz beváltja a hozzáfűzött reményeket, így tehát érdemes a továbbfejlesztésre. A tavalyi évben indult, 30 hónapon át, az Európai Bizottság társfinanszírozásával zajló Tacmon 2 projekt célja, hogy a Tacmon projekt eredményeit továbbfejlessze, tökéletesítse, a korábbi vizsgálatok kiterjesztésével megtalálja a leendő felhasználók számára legideálisabb megoldásokat.

Alapítványunk a kezdetektől fogva részt vesz a projektben. A vak és gyengénlátó emberek szempontjainak ismertetésével, szakmai tanácsadással, teszteléssel és felhasználóbarát ötletekkel járulunk hozzá a projekt sikeréhez. Büszkék vagyunk rá, hogy tagjai lehetünk egy, a vak és gyengénlátó emberek életét megkönnyítő segédeszközök létrejöttéért elkötelezetten dolgozó, kreatív nemzetközi kutatócsoportnak.

Honlapunkon a továbbiakban is figyelemmel kísérhetik a Tacmon 2 újdonságait. Ha részleteket szeretnének megtudni a projektről, kérjük, látogassanak el a www.tacmon.eu angol nyelvű weboldalra!

„Informatika a látássérültekért” Alapítvány

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére