Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

A JAWS képernyőolvasó program, mint az információhoz jutás eszköze

Beszélgetés Acsay Péterrel, a VGYKE közösségi civil szervezőjével

Acsay Péter közösségi civil szervezőként dolgozik a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületénél. Napi feladataihoz nélkülözhetetlen a JAWS for Windows képernyőolvasó program. Ennek a szoftvernek a segítségével ír e-maileket, tart kapcsolatot az általa szervezett rendezvényekre jelentkező látássérültekkel. Az összejövetelek, kirándulások, múzeumlátogatások megszervezéséhez is elengedhetetlen a JAWS. Péter a JAWS-szal olvassa el, melyik múzeum, koncertterem milyen lehetőségeket kínál a kerületében, hova és mikor lenne érdemes ellátogatni. Így foglalja össze, mi mindenben van segítségére a szoftver:

Munkám során gyakran kell a számítógépet használnom adatok kereséséhez és néha szabadidőmben a JAWS segítségével könyveket is szoktam olvasni.

 Ez a szoftver kellemes, jó, de a használatot még szokni kell. Én az általános beállításokat használom, de még meg kell szoknom a különböző dolgokat.” –meséli.

A szoftveradományozási pályázatról honlapunkon olvasott, de ismerősök is felhívták rá a figyelmét, valamint a Vakok Világa című folyóiratból is értesült róla. Pontos elképzelései vannak arról, mit szeretne a szoftver legújabb verziójának használatával elérni.

„Ettől az új verziótól azt várom, hogy gyorsabban és dinamikusabban tudjak keresni a neten, és ezáltal több információhoz jussak.”

Köszönjük a beszélgetést, sok sikert kívánunk a JAWS használatához.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére