Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

12 év alatt több mint 600 nyertes – befejeződött az Omnipage szoftver adományozása

Alapítványunk – a Recognita Alapítvány jogutódjaként – 2001. óta adományozott karakterfelismerő szoftvert vak és gyengénlátó emberek számára. A szoftver segítségével a látássérült felhasználók számára is olvashatóvá váltak a szkennelt dokumentumok.

A Recognita program a számítógéppel történő, önálló olvasás örömét hozta el, mivel segítségével egyszerűen és pontosan el lehet olvasni a számítógépre telepített képernyőolvasó programmal a szkennelt számlákat, leveleket, iratokat, segítségével jelentősen nőtt a vak emberek önállósága és mozgástere saját ügyeik intézésében. A különböző életkorú és foglalkozású több, mint 600 nyertes számára könnyebbé vált a munkavégzés, az ügyintézés, a könyv- és újságolvasás.

Örömmel állapítjuk meg, hogy a tizenkét éves adományozási tevékenységünknek köszönhetően a Recognita, majd a későbbiekben az Omnipage szoftver valósággal fogalommá vált a vak emberek valamint az őket foglalkoztató, adományban szintén részesült cégek körében. Köszönjük a Nuance-Recognita Zrt-nek az adományozás lehetőségének biztosítását, az elkötelezettséget a vak és gyengénlátó emberek hétköznapjainak megkönnyítése iránt. Köszönjük az adományozottaktól érkezett sok-sok köszönetnyilvánítást, biztatást.

Mivel az új verziókból már nem készült magyar változat, az Omnipage szoftver adományozása a mai nappal lezárult és a pályázati űrlap is lekerült honlapunkról. Az elmúlt évek adományozási tapasztalatával és töretlen lelkesedéssel dolgozunk tovább azon, hogy minél több vak és gyengénlátó ember élete váljon könnyebbé az informatika vívmányainak köszönhetően.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére