Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Sajtóközlemény a Braille-verseny hazai fordulójáról

​A rendkívüli helyzet ellenére is remekeltek a Braille-verseny résztvevői

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2020. március 14.-én tartotta a Visegrádi Alap által támogatott nemzetközi Braille-verseny magyarországi válogatóját. A kétévente megrendezésre kerülő vetélkedő célja, hogy népszerűsítse a Braille-kultúrát, erősítse a modern technika és a Braille-hagyományok összefonódását, valamint elmélyítse a barátságot a különböző országokból érkező, a Braille-kultúra iránt elkötelezett résztvevők között.

A szervezők minden óvintézkedést megtettek, hogy a résztvevők biztonságosan, vírusmentes övezetben teljesíthessék a feladatokat. Két versenyző online vett részt, míg a többiek személyesen voltak jelen a szombati megmérettetésen.

A verseny során négy feladat megoldásában mérték össze tudásukat a résztvevők. Ezek a következők: Braille írás, olvasás, szövegszerkesztés, az írásban megoldott feladatok elküldése e-mailben a zsűritagok részére. A feladatokat a versenyzők iPhone és Braille-kijelző használatával oldották meg.

A nemzetközi verseny májusi döntőjén hazánkat a három legjobb eredményt elért versenyző, T. Nagy Anna, Péter Zsigmond és Lebcelterné Veiland Orsolya képviseli majd. A döntőt ebben az évben Budapesten rendezik majd, ahol a magyar résztvevők szlovák, cseh és lengyel társaikkal mérkőzhetnek meg.

Gratulálunk a versenyzőknek. A mai esemény jó példa arra, hogy a Braille-kultúrának az informatika által meghatározott társadalomban is megvan a maga helye és szerepe.

Nemzetközi Visegrádi Alap logója

A Braille-kultúra hidat képez a közép-európai régió látássérült polgárai között.

A projekt megvalósítását a cseh, magyar, lengyel és szlovák állam által létrehozott Nemzetközi Visegrádi Alap támogatja.
A Nemzetközi Visegrádi Alap célja, hogy előmozdítsa a fenntartható együttműködést a közép-európai régió országai között.

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére