Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

„Reméltem, hogy a paleo étkezés és életmód mindenki figyelmét felkelti”

ZalánKedves Olvasóink! Az utóbbi időben számos hasznos tudományos cikk, recept és az egészséges életmóddal kapcsolatos hanganyag került felolvasásra a Lapról hangra oldalon. Úgy döntöttünk tehát, hogy készítünk egy rövid interjút a hang mögött rejtőző személlyel, N. Zalánnal. Fogadják szeretettel!

– G:E.: Először is mesélne egy kicsit magáról bármit, amit szívesen megosztana az olvasókkal?

– N.Z.: Zalánnak hívnak és 16 éves vagyok. Informatikai és természettudományos gimibe járok. Otthon szabadidőmben internetezéssel (böngészés, olvasás, videónézés), számítógépes játékokkal, és legújabban a 3D nyomtatók lelkivilágával foglalkozom. Imádom az űrkutatással kapcsolatos tudományos videókat.

–G:E.: Honnan hallott először a Lapról Hangra közösségi kezdeményezésről?

 – N.Z.: Először a szüleim találták az interneten, majd a gimi is, ahova járok, ajánlotta fel közösségi szolgálati lehetőségként. És mivel olvasni szoktam és falevelet nem szeretek gereblyézni (ami szintén közösségi szolgálati tevékenység), maradt az olvasás. Most már csak olyan cikkeket kellett választani, amik érdekesek, egyediek.

 – G:E.: A felolvasott cikkek rendkívül hasznosak, sok érdekes, kutatásokkal is alátámasztott információt tartalmaznak. Milyen indíttatásból döntött úgy, hogy megosztja ezeket a tartalmakat a Lapról Hangra olvasóival?

 – N.Z.: A kémia és a biológia közel állnak hozzám, és az ezzel kapcsolatos tudományos kutatások is. A paleo tudományos cikkek mellett hasonló témájú internetes videókat is szoktam nézni. Nálunk anya ”paleos”. Az újságokat ő hozta. Felmerült, hogy olyan újságokat olvassak fel, amelyek különlegesek és talán másnak nem jut eszébe megosztani. Reméltem, hogy a paleo étkezés és életmód, legalább kipróbálás szintjén, mindenki figyelmét felkelti, és így talán meg is hallgatják a felolvasásaimat, valamint kedvet kapnak a kipróbálásra.

 – G:E.: Az Ön által felolvasott cikkek és azok hangulata alapján az az érzésem, szeret a konyhában ízletes ételeket alkotni. Jól érzem?

 – N.Z.: Szóval, még csak nagyon kezdő vagyok. Anyának szoktam besegíteni, de, amit így közösen csinálunk, azt szívesen megeszem. A paleo sütemények esetén csak idő kérdése, és meg lehet szokni az eltérő ízeket. Van már közöttük kedvencem is. Például én már évek óta cukor helyett steviával (növényi eredetű természetes édesítőszer) iszom a teát. Azt hiszem, ha visszaszoknék, akkor már túl édes lenne.

 – G:E.: Számos cikk taglalja az egészséges étkezés és a mozgás fontosságát, amit egyre többen igyekszünk szem előtt tartani. Nekem az a benyomásom, Ön is fontosnak tartja ezeket. Az Ön életében is fontos szerepet játszik az egészséges életmód fenntartása?

– N.Z.: Elhiszem, hogy ezek fontos dolgok, bár nagy késztetést nem érzek. Nem igazán vagyok sportos életű. Megelégszem az átlagos mozgással. Az iskolában szeretek pingpongozni, de a talajtorna nem megy, sajnos.

 – G:E.: Néhány cikk részletes tanácsokat ad a kutyák és macskák helyes tartásával, etetésével kapcsolatban. Önnek is vannak házikedvencei?

 – N.Z.: Nekem nincs háziállatom, de a húgom tart egy törpenyulat. Őt szoktam almával és répával etetni. Ha lenne kutyám vagy macskám, akkor a paleos cikkek elolvasása után észszerűnek tartanám természetes eredetű étellel (nemcsak ropogós mű-kajával) etetni.

– G:E.: Köszönöm a válaszait, bízom abban, hogy a továbbiakban is lelkes, aktív felolvasónkként üdvözölhetjük!

Az interjút készítette: Geszti Eszter

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére