Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Nemzetközi Számítástechnikai és Kommunikációs Tábor Athénban

Idén is megrendezésre kerül július végén a 17-20 év közötti fiataloknak szóló nemzetközi számítástechnikai tábor, az ICC. Az idei tábor helyszíne a görög főváros, Athén.

Az ICC (Nemzetközi Számítástechnikai és Kommunikációs Tábor) nemzetközi társulás ma már több mint 30 országot foglal magába. Az ICC megszervezésének ötlete Németországból és Ausztriából származik. Azzal a céllal indult, hogy a látássérült fiataloknak a középiskolából a felsőfokú oktatásba, illetve a munkaerőpiacra való beilleszkedését elősegítse. A tábort először 1993-ban tartották meg, majd három évvel később nemzetközivé vált, és azóta minden év nyarán más-más tagország rendezi a tábort 17-20 éves vak és gyengénlátó fiatalok részvételével. Magyar fiatalok 2000-ben vehettek először részt a táborban, majd 2004-ben Magyarország a házigazda szerepét is betöltötte.

Mivel a tábor alapötlete jól illeszkedik az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány célkitűzéseihez, az Alapítvány csatlakozott ehhez a nemzetközi kezdeményezéshez és minden évben 3 látássérült fiatal részvételét támogatja.

Az idei 16. ICC-nek a görög főváros, Athén ad otthont 2010. július 29. és augusztus 5. között. A táborban több mint húsz, három és hat órás workshopon vehetnek részt a fiatalok, ahol megismerkedhetnek a technikai újdonságokkal, valamint kommunikációs és önálló életvezetést elősegítő programokkal. Barátságokat köthetnek és bepillanthatnak egymás kultúrájába is. Szabadidős programként pedig pihenhetnek a tengerparton, kirándulhatnak a város ókori romjaihoz.

Az ICC nyelve angol, ezért olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik legalább középszinten tudnak kommunikálni ezen a nyelven és számítástechnikai alapismeretekkel is rendelkeznek.

A részvételi díj 400 euró/fő, mely összeg tartalmazza a szállás és a napi ötszöri étkezés költségeit. A részvételi díjat alapítványunk felajánlja a kiutazó fiataloknak, az útiköltséget azonban a résztvevők maguk finanszírozzák.

Athén hívja és várja a látássérült fiatalokat 2010 nyarán a Nemzetközi Számítástechnikai és Kommunikációs Táborba!
További részletekért tekintse meg a www.icc-camp.info honlapot, vagy keresse Csillag Adrienn nemzeti koordinátort e-mailben a címen vagy telefonon a 06-70-321-9627-es számon.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére