Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Nem áprilisi tréfa – Húsvét után is van cikkajánló!

A Húsvét utáni időszak is tartogathat meglepetéseket, munkatársunk, Geszti Eszti kiválasztotta nektek az elmúlt időszak legjobb cikkeit.

1. Atkák rettentő közelről

Láthatatlanok. Nagyon aprók. Leleményesek. Nem is képzelnénk, hányféle atka létezik a környezetünkben, s arról sincs fogalmunk, hogy mégis hányféle atka lelhető fel a vízben, a testünkön, a növényeken, de még a rovarok vagy az állatok bizonyos testrészén, vagy testnyílásában is. A National Geographic kiadványban megjelent egy kétrészes cikk, amely részletesen beszámol az atkák fajtáiról és arról, miképp tartják fenn magukat. Érdemes elolvasni, magam is elmosolyodtam azon a leleményességen, amit ezek az ártatlan, láthatatlan lények tanúsítanak fennmaradásuk érdekében.

Hálás köszönet a szép felolvasásért, Gcluca!

A cikk itt érhető el: Atkák rettentő közelről

2. A tücsök

Ez a cikk nem a tücsök bemutatásáról szól, sokkal inkább amolyan szimbolikus jelentőséggel bír a történetben, melynek elbeszélője elmeséli, miképp találta meg a valódi értékeket az életében, és arról, ahogyan a megnyugvás iránti igény kialakulhat, csak meg kell hallanunk, és észre kell vennünk az apró, de jelentékeny eseményeket a környezetünkben.

Szatmarivivi22, köszönjük a felolvasást!

A cikk itt érhető el: A tücsök

3. Természet- és klímavédelem: tippek és trükkök

Először is keressünk egy helyet, ahol nincs sok zöld. Én hamar menekülőre fognám, mert nem túl jó a levegő, meleg van, és valami hiányzik a teljes nyugalomhoz. Aztán üljünk le egy fa alá, vagy egy sűrűn beültetett terület kellős közepére. Érezhetően hűvösebb és kellemesebb a levegő. Azt hiszem, ez máris bizonyítja, mit kellene tennünk a klíma javítása érdekében. Már a cikksorozat első része is meghökkentő adatokat közöl, és a fák fontosságára hívja fel a figyelmet.

Akos, köszönjük a felolvasást!

 A cikk itt érhető el: Fát, fát, fát! Még több fát!

4. Kinek mi a feladata?

Már megint nem vitted le a szemetet! Miért nem vettél kenyeret, ha tudtad, hogy elfogyott? Hol van a tiszta pólóm? A fenti mondatok ismerősek és megszokottak lehetnek a számunkra. A közös bennük, hogy érezhető rajtuk a számonkérés, és egyik vagy másik fél számára támadólag hathat, ha nem tisztázott a feladatok felosztása. Jelen cikk nagyon hasznos tanácsokat ad családok, párok számára azzal kapcsolatban, hogyan kerülhetjük el a háztartásban elvégzendő feladatokból adódó konfliktusokat.

BPeter2003, köszönjük az élvezetes felolvasást!

A cikk itt érhető el: Kinek mi a feladata?

5. Mennyit mos a mosómedve?

Amikor kicsik, aranyosak és puhák. Az a hír járja róluk, hogy a táplálékot a mancsukban gyakran vízbe mártják. Vajon miért? Valójában mi az oka jellegzetes mozdulataiknak? A cikkből megtudhatjuk.

Katalon3, köszönet a felolvasásért!A cikk itt érhető el: Mennyit mos a mosómedve?

6. Hofi Géza esténként járta Budapest utcáit

A kőbányai srác. A magyar kabarétörténet egyik leghíresebb alakjáról, Hofi Gézáról számol be a cikk, amelyben özvegye is megszólal, és további érdekességeket is megtudhatunk a nagy nevettetőről.

RTamaasP, köszönjük a felolvasást!

A cikk itt érhető el: Hofi Géza esténként járta Budapest utcáit

7. Útirajzok a 16. századi Erdélyről

Erdély gyönyörű, természetadta kincseinek értéke felbecsülhetetlen. A székely emberek vendégszeretőek, a legjobb választás tehát, ha kikapcsolódásunk színhelyéül a fenyvesekkel teli, oxigéndús levegőjű, látványban, ízekben és illatokban gazdag környezetet választjuk. De vajon hogyan látták a 16. században ezt a vidéket és népét külföldi utazók? A kétrészes cikkből ez is kiderül.

Norbert02, köszönjük a felolvasást!

A cikk itt érhető el: Útirajzok a 16 századi Erdélyről

8. Katartikus hitetlenkedés

Ínyenc olvasóink, figyelem! Ez a cikk azoknak szól, akik szeretnek enni, kóstolgatni, csak az ízek kedvéért. És persze érdemes néha a karanténban tartózkodás egyhangúságát is feldobni egy különleges ebéddel. Sárközi Ákos neve sokak számára ismerősen cseng. Az ő étterméről, ételeiről és egy négyfogásos ebédről szól ez a cikk.

Akos, köszönjük a felolvasást!

A cikk itt érhető el: Katartikus hitetlenkedés

9. Ennél olcsóbb ajánlat már nincs is

Autórajongók figyelmébe ajánlom!

Amikor beülök egy autóba, én csak annak kinézetével foglalkozom. Érdeklődésem odáig terjed, hogy megállapítom, milyen szépen vezet a sofőr, vagy jól használja a kuplungot, de az autó műszaki adatait, adottságait már nem tudom megjegyezni. Jelen cikkben a Dacia Sandero névvel ellátott autót ismerhetjük meg közelebbről.

Reet, köszönet a felolvasásért!

A cikk itt érhető el: Ennél olcsóbb ajánlat nincs is

10. Háttérsztori

Egy női táska árulkodik a tulajdonosának személyiségéről, ez bizonyos. Gabriele Galimberti szerint a gyógyszerszekrényünk is hasonlóképpen tartalmazza  azokat a tablettákat, kenőcsöket és szirupokat, amelyek tükrözik a vágyainkat, szokásainkat anélkül, hogy betegek lennénk.

Gabriele Galimberti és munkatársai azt kutatták, milyen célok és vágyak motiválják más-más országokban az embereket a gyógyszervásárlásra.

Köszönet az érdekes cikk felolvasásáért, Dorina!

A cikk itt érhető el: Háttérsztori

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére