Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a Talks & Zooms 4.10

A vak és gyengénlátó emberek 2009 májusa óta használhatják a honosított Talks & Zooms 4.0.3 mobiltelefonos képernyőolvasó és képernyőnagyító szoftvert a Symbian operációs rendszerű készülékeken. Az új változat újabb mobiltelefonokkal is használható (Nokia E63, E71, E75, N86), és az eddig támogatott készülékekkel való együttműködés is javult. Az ikonok, vezérlőelemek, alkalmazások felismerése és kezelése, használata és testreszabása is kényelmesebb és gyorsabb lett, miközben a program stabilitása nőtt. Az új verzió néhány új funkciót is tartalmaz, például kényelmesen és gyorsan lehet váltani a telefonra telepített beszédmotorok között.A szoftver segítségével a látássérült emberek a mobiltelefon minden szolgáltatását és alkalmazását használni tudják. A Talks jól érthető magyar nyelven felolvassa, a Zooms pedig felnagyítja a felhasználó számára a mobiltelefon képernyőjén megjelenő információkat, szövegeket, ikonokat. A májusi megjelenés óta a szoftver egyre nagyobb népszerűségnek örvend a látássérült emberek körében.

DAISY2go (D2go)

A világon már széles körben elterjedtek az ún. DAISY formátumú könyvek. Ez egy digitális könyv formátum, amely az információkat szövegesen és hangformátumban is tartalmazza, működés közben pedig a hang lejátszása szinkronban van a szöveg kijelzésével. A DAISY könyvek szövegegységekre (mondat, bekezdés, oldal) vannak tagolva, mely egységek között könnyedén lehet előre-hátra lépkedni. Lehetőség van továbbá a felolvasás megállítására, a hang lejátszási sebességének módosítására és arra is, hogy a magnetofonokhoz hasonlóan a felhasználó gyorstekeréssel lépjen át egy-egy könyvrészletet.

A Talks & Zooms program részeként hozzáférhető DAISY2go program automatikusan könyvjelzőt helyez el a könyvben, ha a felhasználó félbehagyja annak olvasását, s a könyv ismételt megnyitásakor az olvasás a korábbi pozíciótól folytatható. Kézzel is elhelyezhetők könyvjelzők, s az olvasás bármikor bármelyik könyvjelzőtől folytatható.

A DAISY2go (rövidítve: D2go) program egy funkciójának köszönhetően MP3 fájlok sorozata is használható DAISY könyvként, így például a DEX programmal előállított hangoskönyvek is kényelmesen olvashatók mobiltelefonon.

A D2go program megtalálható a Talks & Zooms szoftver letölthető verziójában, s mindazok ingyenesen használhatják, akik rendelkeznek annak érvényes licencével.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére