Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a Kutatási modul kezelő 2020

Örömmel jelentjük be, hogy alapítványunk elkészítette a népszerű segédprogram új verzióját. A Kutatási modul kezelő (Kmk) 2020 a JAWS és MAGic mellett most már a Fusion szoftverrel is együttműködik, valamint új, kisebb méretű telepítő programot kapott. Az új verzió már egységesen használható a 32 és 64 bites architektúrájú, Windows 7 vagy ennél korszerűbb rendszereken.

A Kutatási modul kezelő célja

A Kmk program segítségével a felhasználó a kiadott magyar nyelvű JAWS, MAGic és Fusion szoftverekben biztosított kutatási modulokat tudja naprakésszé tenni, amennyiben azok időközben módosultak, valamint az újonnan létrehozott kutatási modulokat kívánsága szerint tudja telepíteni, frissíteni vagy eltávolítani.

Mi is az a kutatási modul?

Közismert, hogy számos, a látássérült embereket is érdeklő weboldal még nem vagy csupán részlegesen akadálymentes, így azok tartalmát, az ott megjelenő cikkeket nehezen találja meg a felhasználó, és emiatt az oldal szolgáltatásait is csak nehezen, vagy egyáltalán nem tudja használni. A probléma kezelésére a Freedom Scientific cég először a JAWS termékében tett elérhetővé egy olyan egységesen kezelhető felületet, melyen keresztül a felhasználók különböző webes tartalmakban tudnak keresni, és könnyen meg tudják nyitni a kiválasztott cikkeket. Mindezt a nélkül, hogy az adott weboldal felépítését a felhasználóknak ismerniük kellene.

Mivel a kutatási modulok csak a megfelelő JAWS és MAGic változatokkal, valamint a Fusion szoftverrel használhatóak, a segédprogram induláskor ellenőrzi, hogy a felhasználó rendelkezik-e a szükséges Freedom Scientific termékekkel a számítógépén. Mivel a kutatási modulokat az internetről tölti le a program, ezért használata aktív netkapcsolatot igényel. A feltelepített kutatási modulokat abban a JAWS, MAGic és Fusion termékben tudja használni, melyhez letöltötte azokat a Kutatási modul kezelővel.

Kutatási modulok kezelése

A JAWS, MAGic vagy Fusion szoftver használata közben bármelyik alkalmazásablakban is dolgozik, nyomja meg az INSERT+SZÓKÖZ billentyűparancsot, majd az „r” betűt. Ekkor a kutatási modulok kereső mezőjébe kerül a kurzor, ahol akár kereső kifejezést is beírhat. (Nem minden kutatási modul használ kereső kifejezést.) A kereső kifejezésen állva TAB billentyűvel tud a kutatási modulok listájára lépni, ahol a nyíl billentyűkkel jelölheti ki, hogy mely modult szeretné használni. Az ENTER billentyű lenyomásával kiválasztott kutatási modul webes tartalma azonnal megnyílik.

Ha a kereső kifejezésbe szöveget írt, a kiválasztott kutatási modul a keresett szöveget megkapja, és ha támogatja (pl. szótár), alkalmazza azt minden további beavatkozás nélkül.

 

Az új telepítőkészlet az alábbi linken, illetve honlapunk Letöltések/Szoftverek oldalán érhetők el.

A Kutatási modul kezelő 2020 letöltési linkje:

 

JAWS, MAGic és Fusion szoftverek ingyenes használata

Az ország licenc program keretében igényelhető egyetemes licenccel hitelesíthetőek az alapítványunk honlapjáról letölthető JAWS, MAGic és Fusion szoftverek legfrissebb változatai. Javasoljuk, hogy akik még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: http://akadalymentes.magyarorszag.hu

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: .

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére