Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion segítő szoftverek 2023-as kiadása

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS képernyőolvasó, a ZoomText képernyőnagyító és a kettőt egyesítő Fusion szoftverek új, 2023-as főverziója. Az értesítési előzmények továbbfejlesztett változata mellett egy új, Intelligens pillantás nevű funkció is elérhetővé vált. Emellett a JAWS felhasználási lehetőségét kiterjeszti az ARM-alapú PC használat támogatása.

A weboldalak fejlesztői gyakran használnak szöveg- vagy háttérszíneket, különböző betűtípusokat vagy egyes formázási tulajdonságokat, hogy felhívják a figyelmet egy kiemelt információra. Az új Intelligens pillantás funkció elemzi az oldalt, és fordított sorrendben rangsorolja a szöveges tartalmakat az alapján, hogy milyen ritkán használják a színét, szövegattribútumát vagy betűtípusát az oldalon. A legritkábban használt szövegtulajdonságok a legmagasabb rangsorba kerülnek, mint potenciális érdekességek, amelyeket pillantási kiemeléseknek nevezünk.

Amikor egy weboldal először betöltődik, a JAWS mostantól a pillantási kiemelések számát is bejelenti. Beállíthatja továbbá, hogy felolvasás közben egy hangjelzés jelezze a pillantási kiemelést.

Az Értesítési előzmények funkció a JAWS 2022 júniusi frissítésében került bevezetésre, és segít a Windowsból és az alkalmazásokból naponta érkező nagyszámú értesítés kezelésében. A JAWS és a Fusion 2023 továbbfejlesztett értesítéskezelést kínál. Ki- és bekapcsolhatja a bejövő felugró értesítések automatikus bejelentését, például a Microsoft Outlook esetén.

A JAWS és a Fusion 2023-ban mostantól elérhető egy új Táblázatok opció, amely csak akkor engedélyezi az Intelligens navigálást, ha egy táblázaton belülre fókuszál.

A JAWS 2023 mostantól az ARM-alapú számítógépeken is használható. A telepítő felismeri, ha ARM processzorral rendelkező eszközt használ, mint például a Microsoft Surface Pro X, és automatikusan telepíti a JAWS ARM verzióját. Itt a Windows 11 a minimálisan támogatott operációs rendszer. A ZoomText és a Fusion ARM támogatása egy későbbi időpontban várható.

A ZoomTextben és a Fusionben újdonság, hogy képes megmutatni a nagyított képernyőterülethez kapcsolódó másik, fókuszon kívüli ablakterületet is, hogy ne kelljen a felhasználónak azt megkeresnie.

Mostantól mindhárom szoftver ILM típusú hitelesítése rendszergazdai engedély nélkül is elvégezhető.

A 2023-as szoftververziók a Windows 10 32 bites változatát már nem támogatják.

 

Az új telepítőkészletek az alábbi linkeken, illetve honlapunk Letöltések/Szoftverek oldalán érhetők el.

A JAWS 2023.2210 letöltési hivatkozásai:
 


 

 

 
A ZoomText 2023.2210 letöltési hivatkozásai:
 

 

 
A Fusion 2023.2210 letöltési hivatkozásai:
 

 

 

Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az a meghosszabbított kétéves periódusa alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver verziófrissítését hitelesíti. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: http://akadalymentes.magyarorszag.hu

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: .

Bízunk benne, hogy ismét egy olyan JAWS, ZoomText és Fusion főverziót tudunk a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére bocsátani, mely az élet minden területén, a munkavégzésben, a tanulásban és a mindennapi életvitelükben egyaránt a segítségükre lesz.

Budapest, 2022. október 25.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére