Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2021 szoftverek júliusi frissítése

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion 2021 szoftverek július havi frissítése. Ezúttal a Google Dokumentumok elérhetőségére és használhatóságára nagy hangsúlyt fektetett a Vispero, valamint a ZoomText közelmúltban bevezetett Gyorselérés sávja is továbbfejlesztésre került.

A JAWS együttműködése javult a Google Dokumentumokkal és a Google Táblázatokkal. Fontos változás, hogy mostantól a Google Dokumentumok használatakor az ún. Gyorsbillentyűk réteg az INSERT+SZÓKÖZ, G rétegelt paranccsal aktiválható, a korábbi INSERT+SZÓKÖZ, Q helyett. Ebben a rétegben a különféle gyorsbillentyűk segítségével gyorsan lehet mozogni az egyes specifikus elemek között. A gyorsbillentyűk teljes listája elérhető az INSERT+SZÓKÖZ, G, majd KÉRDŐJEL billentyűparanccsal.

Az Outlook használhatósága is fejlődött. Az Outlooknál a régebbről ismert ALT+0 billentyűparancs INSERT+ALT+0-ra változott. Ezzel egy üzenet törzsére lehet lépni, ill. a naptárbejegyzések esetében a megjegyzések területére.

A Mozilla Thunderbird 87 és újabb verziói is támogatottá váltak. A JAWS-zal most már jól használhatóak a WordPress 5.60 és újabb verziói. Hasonló a helyzet a Kofax Power PDF alkalmazással is.

A JAWS által támogatottá vált az NLS eReader Zoomax Braille-kijelző is.

A ZoomTextben és a Fusionben lehetőség van az ún. Gyorselérés sáv zárolására az egérmutató jelenlegi helyénél, a könnyebb hozzáférhetőség érdekében. A Gyorselérés sáv legfeljebb nyolc parancsikont képes megtartani egyszerre. A sávot azonban testre szabhatja és a gyári parancsikonokat törölheti vagy lecserélheti. Később a sávon helyreállíthatóak a gyári parancsikonok. Mostantól a Gyorselérés sávot hozzákapcsolhatja a képernyője négy sarkának az egyikéhez, ami alapértelmezett beállítássá válik. Ezáltal egy nagyított képernyő megtekintésekor is könnyedén megtalálja a sávot.

Ezen kívül a ZoomTextben megbízhatóbbá és stabilabbá vált a kurzorkiemelés és a fókuszkiemelés az olyan alkalmazásokban, mint a Chrome, az Edge, a Thunderbird, a WordPad, a Jegyzettömb, a Word, a Google Dokumentumok vagy éppen a Teams. Az AppReader működésének megbízhatósága is jelentősen javult.

Az új telepítőkészletek az alábbi linkeken, illetve honlapunk  Letöltések/Szoftverek oldalán érhetők el.

A JAWS 2021.2107 letöltési hivatkozásai:

 

 

 

 

A ZoomText 2021.2107 letöltési hivatkozásai:

 

 

 

A Fusion 2021.2107 letöltési hivatkozásai:

 

 

 

Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az a meghosszabbított kétéves periódusa alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver verziófrissítését hitelesíti. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: http://akadalymentes.magyarorszag.hu

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail:

Bízunk benne, hogy ismét egy olyan JAWS, ZoomText és Fusion változatot tudunk a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére bocsátani, mely az élet minden területén, a munkavégzésben, a tanulásban és a mindennapi életvitelükben egyaránt a segítségükre lesz.

Budapest, 2021. július 20.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére