Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Két magyar lány a látássérült diákok számára szervezett nemzetközi kommunikációs táborban

Az évente más-más országban zajló nemzetközi kommunikációs és informatikai táborban 16 és 21 év közötti látássérült fiataloknak nyílik lehetőségük az angol nyelvet gyakorolni, életre szóló barátságokat kötni, megismerkedni az informatika újdonságaival. Idén nyáron, ezúttal már a 19. alkalommal, a csehországi Telcben rendezték meg a tábort. Hazánkat két kedves, cserfes, érdeklődő lány, Kováts Tímea Athina és Kruppa Alexandra képviselte. Csillag Adrienn, alapítványunk önkéntese kísérte el a magyar csapatot.

Az alábbiakban olvashatóak Tímea és Alexandra élménybeszámolói. Mindketten szemléletesen, elevenen mesélnek a kilenc nap eseményeiről.

„…miután mindenki kellően kigyönyörködte magát a sárkányokban, az óriási repülőgépben, a kalózokban és a többi fantasztikus látványosságban, ismét buszra szálltunk, hogy célba vegyük Telcet…”- írja Alexandra. Szandi beszámolóját itt olvashatják.

…A főzős workshop-on gombakrémlevest, csilikrémlevest és csokitortát készítettünk…” –emlékezik vissza a tábori programokra Tímea. Timi beszámolója itt olvasható.

Bízunk abban, hogy beszámolójukkal sokaknak kedvet csinálnak a jövő évi részvételhez, hiszen életkortól függetlenül mindenkit az informatika újdonságainak megismerésére, más kultúrák, szokások iránti nyitottságra biztatnak.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére