Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Iskolák is igényelhetnek ingyenes szoftverlicenceket az ország licenc keretében

A téli szünet után biztosan minden tanár és diák új lendülettel folytatja a tanévet. A félévzáró dolgozatok előtt szeretnénk felhívni a tanárok és a diákok, valamint a szülők figyelmét egy nagyszerű lehetőségre, amely megkönnyíti a vak, gyengénlátó és olvasásban akadályozott diákok számára a tanulást, tanáraiknak pedig az oktatói munkát.

A Magyarországon legnépszerűbb, ingyenesen elérhető képernyőolvasó és –nagyító programokkal kívánunk mindenkinek eredményes, jó jegyekben gazdag, örömteli tanulással és tanítással zajló új évet.  

Az alábbiakban összefoglaljuk, mit érdemes tudni minden, vak, gyengénlátó vagy olvasási nehézséggel küzdő diákot oktató iskola számára az ingyenesen elérhető JAWS for Windows képernyőolvasó, ZoomText és MAGic képernyőnagyító, valamint Fusion képernyőolvasó és nagyító programokról. Ezeknek a szoftvereknek a segítségével diákjaik ugyanazokat a Windows rendszerű iskolai számítógépeket használhatják a tanórákon, mint ép osztálytársaik. Ezek a programok közel azonos esélyeket biztosítanak az alapos és örömteli tanulásra, valamint megadják a lehetőséget a tanároknak a tanultaknak a látó diákokéval egyenlő feltételű számonkérésére is.

A képernyőolvasó és –nagyító programok ingyenes licencei ez év júniusának végéig igényelhetők, és egy éven át korlátozás nélkül használhatóak a vak és gyengénlátó, valamint olvasásban akadályozott magánszemélyek, segítőik, az érintett diákokat oktató intézmények, továbbá a célcsoportba tartozó munkavállalókat foglalkoztató munkáltatók számára. Az igénylés folyamata során megkapott hitelesítő kóddal a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok aktiválhatóak ingyenesen.  Egy alkalommal 9 db licenc igényelhető, az igénylés azonban több alkalommal is megismételhető. Ez nagyszerű lehetőség arra, hogy egy diák az iskola különböző tantermeiben, más-más gépeken is tudjon dolgozni.

A szoftvereket a következőképpen igényelheti:

A webes űrlap kitöltésével igényelje a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot a http://akadalymentes.magyarorszag.hu/ oldalon.

Töltse le a használni kívánt szoftver bemutató verzióját a http://www.infoalap.hu/orszag_licenc/ oldalról.

Amennyiben az iskola már rendelkezik a szoftverek korábbi verzióinak licenceivel, azok alkalmazását nem befolyásolja az új licencek igénylése és használata.

Ha diákjuk Windows XP-vel dolgozik, a JAWS for Windows 15.0 képernyőolvasó, a ZoomText 10.0 vagy a MAGic 11.0 képernyőnagyító szoftververziók állnak rendelkezésére. E három szoftver licencének használati lehetősége nem jár le az első aktiválás után számított 365 nappal, hanem utána is használható, tehát ún. örök licenc, viszont további frissítésére nincs lehetőség.

Amennyiben a segítő szoftverek aktiválásáról és használatáról további kérdése van, keressen bennünket a következő elérhetőségeken:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288

E-mail: 

További információ:

https://infoalap.hu/adomanyozasaink/palyazati-felhivasaink/

Bízunk benne, hogy a szoftverek megkönnyítik az új évben vak és gyengénlátó, valamint olvasásban akadályozott diákjaik számára a tanulást, az őket tanító tanárok számára pedig zökkenőmentessé teszik speciális igényű diákjaik oktatását.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére