Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Egy gesztustól sokaknak láthatóvá válhat a világ

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány fő tevékenységei közé tartozik a képernyőolvasó és –nagyító szoftverek adományozása. Ezek nélkül a programok nélkül a vak és gyengénlátó emberek nem tudják használni a számítógépet. Ez azt jelenti, hogy aki nem jut hozzá a számítógéppel elérhető lehetőségekhez és információkhoz, szinte teljesen elszigetelődhet, kirekesztődik a kisebb-nagyobb közösségek életéből. Elengedhetetlen a számítógép-használat a munkakereséshez, a tanuláshoz, az olvasáshoz, az ügyintézéshez, a családtagokkal, barátokkal történő kapcsolattartáshoz. Egy látássérült ember az információhoz jutási korlátok és a mobilitási nehézségek miatt még jobban és tudatosabban használja az informatika jelentette előnyöket, mint egy vele hasonló érdeklődésű, végzettségű, életkorú látó.

Honlapunk olvasói egészen biztosan azok közé a látássérült emberek közé tartoznak, akik a mindennapjaikban tapasztalják, mekkora könnyebbség, hogy nem kell mások segítségét kérni az interneten történő ügyintézéshez, vásárláshoz, egy-egy utazás megtervezéséhez, mert mindezt önállóan megoldják a képernyőolvasó vagy -nagyító programjuk segítségével. Amennyiben Ön saját tapasztalatból tudja, mennyire segíti a vak és gyengénlátó emberek önállóságát az alapítványunk által adományozott szoftver, vagy van olyan látássérült családtagja, ismerőse, akinek jelentős változást hozott életében az Infoalap által honosított és adományozott programok valamelyike, kérjük, ne feledkezzen meg adója 1%-ának felajánlásakor a többi látássérült emberről.

Adója 1%-ának az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány számára történő felajánlásával abban segít, hogy azok a vak és gyengénlátó emberek, akik eddig nem élhették meg azt az örömöt, hogy szoftvereinknek köszönhetően visszakapják önállóságuk, függetlenségük egy részét, és a közösségek hasznos tagjaivá válhatnak, az adó 1%-okból számukra adományozott szoftverek segítségével – Önökhöz hasonlóan – megélhetik az „én is meg tudom csinálni, újra dolgozom, tanulok, érdekes dolgokat olvasok”- érzést.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány adományozási tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42

Adományozási tevékenységünkről részletesen támogatás aloldalunkon olvashat.  

Tegyük közösen láthatóvá a világot!

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére