Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Beszámoló a 2021-es táborról

T. Nagy Anna

„Nem bántam meg, és soha nem is fogom megbánni, hogy ide jelentkeztem”

Augusztus közepén a hagyományoktól eltérően ezúttal az online térben rendezték meg az ICC-t, azaz a látássérült fiatalok számára szervezett Nemzetközi Számítógépes és Kommunikációs tábort. A Magyarországot képviselő ifjú résztvevőket ezúttal is az INFOALAP munkatársai választották ki, elsődleges szempont a megfelelő angol nyelvtudás volt.

T. Nagy Anna azon jelentkezők egyike, akik idén részt vehettek az eseményen. Izgatottan várta az ICC tábor első napját, és az esemény végül nem várt sikerrel végződött a számára. Hogy miért? Anna beszámolójából megtudhatjuk.

T. Nagy Anna Beszámolója

2021 nyarán sikeresen jelentkeztem, felvételt nyertem, továbbá részt vettem az ICC 2021 Camp online programjain. Tartottam az angol nyelvtudásom hiányosságai miatt ettől a részvételtől, de meglepetésemre úgy 80%-ban sikeresen helyt tudtam állni. 

 A workshop-ok nagyon érdekesek voltak: a vak emberek számára a virtuális világ új létmódjait kínálták, továbbá új lehetőségeket, melyek kiszélesítették perspektívámat és látókörömet az informatika világában. Két workshop, a Last of us Part II és a From Page to Voice (ez utóbbi a magyar Lapról hangra kezdeményezést mutatta be), különösen érdekes volt számomra.

Barátságokat is kötöttem, melyekkel véleményem szerint erősítem a nemzetközi kapcsolatokat a külföldi és hazai vak diákok között.

A workshop-ok vezetői, valamint a magyar és külföldi szervezők és lebonyolítók is rendkívül segítőkészek és kedvesek voltak, nagyon sok mindent köszönhetek nekik. Volt egy koordinátorunk, Babinszki Vera, akinek köszönöm, hogy kisegített, amikor valamit nem értettem vagy nem tudtam elmondani angolul.

Új szavakat is tanultam angolul ez idő alatt, ami ahhoz képest, hogy sajnos csak öt napos volt ez a tábor, óriási eredménynek számít. 

Soha nem gondoltam volna, hogy ennyi mindent megérthetek mindabból, ami ott zajlik; ugyanakkor rendkívül hiányzott a személyes jelenlét a számomra.

Összességében nem bántam meg, és soha nem is fogom megbánni azt, hogy ide jelentkeztem. Izgatottan nézek a jövőbe, bízom abban, hogy a következő nyáron akár személyesen is részt vehetek majd ebben a táborban.

 

vissza
 

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére