Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Beszámoló a 2012-es táborról

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2012-ben is megrendezték a Nemzetközi Számítástechnikai és Kommunikációs Tábort (ICC). Ebben az évben Románia, Kolozsvár adta a helyszínt. A tábor két egyhetes ciklusból állt, amelyek közül én a másodikon vettem részt augusztus 1-8. között. 13 európai országból és Japánból is érkeztek ide gyengénlátó, illetve vak fiatalok  és koordinátoraik.  

A tábor szinte minden napján résztvehettünk úgynevezett workshopokon (foglakozásokon). Ezeket egyénileg lehetett kiválasztani, hogy ki melyiken szeretne résztvenni. Alapvetően  számítástechnikai témájú workshopok voltak, például weboldal készítés. Ezen kívül volt még kommunikációs, önismereti,  zenével kapcsolatos foglalkozás is. Naponta két foglalkozáson  vettünk részt, egy délelőttin és egy délutánin. Ezek az  irányított beszélgetések  rendkívül tanulságosak és szórakoztatóak is voltak egyben. Estére  a szervezők különféle szabadidős tevékenységeket szerveztek és mindenki eldönthette, hogy melyik nap, melyikre szeretne menni. A lehetőségek között volt a bowlingozás, falmászás, vizibiciklizés, lovaglás, valamint az úgynevezett laser tag, ami egy a paintballhoz hasonló játék. Augusztus 5-én egész nap kirándultunk, meglátogattuk a turdai sóbányát, valamint a turdai hasadékot is. A  nyári kánikulában a bánya 10 fokos levegője kellemes felfrissülést adott.  

A tábor az angol nyelv gyakorlása szempontjából is remek lehetőség volt, hisz mindenki ezt a  nyelvet használta. Érdekes volt hallani és érteni a japán, vagy a bolgár angolt.  

A tábor egy életre szóló élményt adott  és nagyon boldog vagyok, hogy résztvehettem ezen.  Minden száraz iskolai tudásnál többet ér, hogy megismerhettem más országokból, más kultúrákból jött embereket, új ismerettségeket (és talán barátokat) szereztem.

Szeretném megköszönni az „Informatika a Látássérültekért Alapítvány”-nak és Csillag Adrienn koordinátornak, hogy lehetővé tették,  hogy ebben az évben én juthassak el az ICC táborba.

Alacska, 2012. augusztus 12.

Kedves Balázs

vissza

 

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére