Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

A Chip Magazin júliusi számának cikkajánlója

Kedves Lapról hangra olvasók!

Megérkezett a Chip magazin júliusi száma Pregh Balázs tolmácsolásában! A magazin munkatársai ismét összefoglalták a legfontosabb híreket, tesztelték a leghasznosabb hardvereket és szoftvereket, de érdekes fejlesztésekről és alkalmazásokról is olvashatnak.

  1. Aktuális – Biztonsági hírek

VPN szolgáltatást indított a Mozilla; adatlopási ügyek; csalók használták a Google Drive-ot; fontos biztonsági frissítés érkezett Firefox-hoz és Androidhoz. A cikk meghallgatásával többek között ezekről is olvashatunk.

A cikk itt érhető el: Biztonsági hírek

  1. Aktuális – Hírek

Miért, mi célból vizsgálják az Apple-t és a Google-t is a britek? Lesz az eredménynek egyenes következménye a hazai piacon? Mely tekintetben vérezhet el a vizsgálaton a két cég? Reklámok a Firefox-on: A Mozilla Alapítvány reklámok elhelyezését tervezi a kezdőképernyőjén. Kína chipgyártásban jeleskedik. Mikor megy nyugdíjba a Windows 10? Még több rövid hírért kattintson a cikkre, amely itt érhető el: Hírek

  1. Aktuális – Portré

„Nem szabad félni a jövőtől, kockáztatni kell. Keress társakat, mert egyedül nem megy. De csak olyan társakat, akik segítik majd elérni a céljaidat.” /Charles Geschke/

Az idézet Charles Geschke-től származik. A cikk a pdf dokumentumok atyjáról szól, aki éppen idén áprilisban, 81 évesen hunyt el. Tudjunk meg még több érdekességet az Adobe Systems egyik alapítójáról, ismerjük meg közelebbről!

A cikk itt érhető el: Portré

  1. Aktuális – Tech-Check I.

A cikk részletesen bemutatja, hogyan ellenőrizhetjük legfontosabb hardvereink működését noteszgépünkön vagy asztali gépünkön, felderítve a hibákat, és optimalizálva a működésüket.

A háromrészes cikk első része itt érhető el: Tech-Check I.  a további részek pedig itt érhetőek el: Tech-Check II. Tech-Check III.

  1. Aktuális – Testet öltött intelligencia I.

Ez a gép annyira fejlett, hogy süt, főz, takarít. Ez persze egyelőre csak ábránd, noha rengeteg dolog alakult át az elmúlt évtizedek során. Ha egy mesterséges intelligenciától olyan tudást várnánk el, amire nem lett specifikusan felkészítve, testre van szüksége, amellyel közvetlenül is kapcsolatba léphet az igazi világgal – írja a cikk szerzője. Az ipar területén, a gyártási folyamatokban nagy mennyiségben elterjedt robotok nagyban segítik a munkát, gyorsabban és pontosabban, mint az ember. Azt azonban be kell látnunk, hogy vannak bizonyos munkafolyamatok, amelyek során a házirobotok kudarcot vallanának. Hogyan működnek az öntanuló algoritmusok? Azt már tudjuk, hogy egyes szoftverek például sakkban szinte legyőzhetetlenek. De vajon betanítható egy robot arra, hogy teljes pontossággal tudjon asztali teniszt játszani? Ha többet szeretnénk megtudni a mesterséges intelligencia működéséről, és a robotikáról, ezt a kétrészes cikket ajánlom, amelynek első része itt érhető el: Testet öltött intelligencia

  1. Gyakorlat – Spamszűrés I.

Mi lehet annak az oka, hogy mostanában a korábbinál is több adathalász és kéretlen levél érkezik az e-mail fiókunkba? Azt már tudjuk, hogy a kiberbűnözők az aktuális híreket, a bennünket foglalkoztató témákat figyelve azokat felhasználják adatlopásra, gazdasági haszonszerzésre. Milyen lehetőségeink vannak a védekezésre?

A kétrészes cikk első része itt érhető el: Spam-szűrés I.

  1. Teszt – App kalauz

A magazin a cikkben hasznos alkalmazásokat ajánl többek között arra az esetre, ha tanulnánk, főzőcskéznénk, vagy épp az alvási szokásainkat vizsgálnánk. A cikk további hasznos appokat is javasol a kísérletező kedvű Android vagy iOS felhasználóknak.

A cikk itt érhető el: App kalauz

  1. Teszt – Chip365 I.

Rohanó mindennapjaink során kevesebb időt szánunk a főzésre és annak előkészületeire. Pontosan ezért konyhai eszközeink is egyre okosabbá válnak. A magazin munkatársai hat okos konyhai eszközt hasonlítottak össze.

A kétrészes cikk első része itt érhető el: Teszt-Chip365 I.

  1. Teszt – Hardverbemutatók I.

Kamera, notebook, táblagép, noteszgép: néhány eszköz azok közül, amelyeket a magazin munkatársai teszteltek és értékeltek.

A háromrészes cikk első része itt érhető el: Hardverbemutatók I.

  1. Teszt – Szoftverek

Minőségi podcast-ot készítenénk? Több bankszámlát vagy bankfiókot szeretnénk egy helyen kezelni, vagy épp a biztonsági adatmentés alternatívái iránt érdeklődünk? A magazin bemutat és értékel néhány hasznos és minőségi szoftvert.

A cikk itt érhető el: Szoftverek

Kellemes olvasást kívánunk!

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére