Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Van úgy, hogy finnül olvas neki a JAWS…

Beszélgetés Gangl Tamással

Tamás egy gyógyszergyártó cégnél dolgozik minőségbiztosítási területen. Biomérnökként végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd orvosbiológus-mérnöki és minőségügyi szakmérnöki diplomát is szerzett.

Szabadidejében szívesen segít másoknak, a Siketvakok Országos Egyesületének elnökeként számos területen tevékenykedik önkéntesként. Amikor csak teheti, nyelveket tanul. Ebben mostantól a JAWS is segítségére lesz. Az angol és finn szövegek olvasásakor jól jön, hogy az olvasott szöveget megfelelő kiejtéssel meg is hallgathatja.

„A szoftverben különösen tetszik, hogy a magyar nyelven kívül, többek között angol és finn nyelvet is tudok választani. Az angol és a finn nyelvet is használom, tanulom, így nagyon örülök, hogy ezeket is hallhatom.” – meséli. Így egyszerre ismerkedhet a finn és az angol szépségeivel, no meg a JAWS-használat csínjával-bínjával.

Korábban nem volt a számítógépén JAWS. Egy, jelenleg is zajló rehabilitációs program keretében tanulja a JAWS-használatot a Siketvakok Országos Egyesületében. Habár még csak most ismerkedik a programmal, máris felfedezte néhány előnyét, amelyek a munkája és szabadidős tevékenységei során is könnyebbséget jelentenek.

„A program a billentyűzet és a menük gyors használatát teszi lehetővé, mert nem kell mindig a képernyőt figyelnem, hogy hol tartok, mit csinálok, billentyűzetről is tudom végezni a munkát egér nélkül.(…) Nyelvtanuláshoz, nyelv gyakorlásához, idegen nyelvű szövegek felolvasásához is nagy segítséget jelent a szoftver.”

Sok sikert és örömöt kívánunk a JAWS segítségével végzett munkához és nyelvtanuláshoz.

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére