Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Úti jelentés

Beszámoló a 14. Nemzetközi számítástechnikai és kommunikációs (ICC) táborról

Csoportkép a táborozókrólEz a látássérülteknek szóló ifjúsági tábor azért jött létre, hogy támogassák azokat a tanulókat, akik a felsõoktatásban integráltan szeretnének tanulni. Megismerteti a résztvevõkkel, hogy mit tehet értük a technika, milyen számítógépes jártassággal kell rendelkezniük, hol kell még erõfeszítéseket tenniük, hogy elmélyítsék technikai tudásukat, bõvítsék ismereteiket. Segít a megfelelõ döntés meghozatalában oktatási és szakmai jövõjük érdekében, illetve motiválja õket az alapos felkészülésre, mielõtt megteszik elsõ lépéseiket a felsõoktatás, majd a munkaerõpiac felé. Továbbá nemzetközi jellegébõl adódóan kiváló lehetõség, hogy kapcsolatokat teremtsenek más országokban élõ látássérült fiatalokkal és tapasztalatokat cseréljenek különbözõ témakörökben.

Az idei ICC táborban 18 európai országból és Japánból voltak jelen résztvevõk. A hetven táborozó közül hét magyar résztvevõ és két kísérõ volt.

Minden nap délelõtt és délután 3-3 óra hosszú foglakozásokon vettek részt a táborozók. Több mint ötvenféle foglakozás közül lehetett választani, mint például fényképezés vakoknak, tapintható táblázatok, internet-böngészés, számítógépes játékok, sakk, zeneszerkesztés, tánctanulás stb. Nagyon jól sikerültek az egyik magyar kísérõ, Csillag Adrienn által tartott foglalkozások a nemzetek közötti kommunikáció témában, amely annyira népszerû volt, hogy az utolsó napon fakultatívan választható foglakozások közül is sokan bejelölték.

A szabadidõs programok esténként szintén szabadon választhatóak voltak. A fõvároshoz közel volt a szállásunk, ezért Berlinbe is ellátogattunk, de tandemezésre, kenuzásra, tábortûzre és úszásra is volt lehetõségünk.

Lévén a tábor nyelve angol, ezért mindez nem csak intenzív nyelvgyakorlás, hanem fantasztikus élmény és ismeretbõvítés volt a számítógépek és az emberi kapcsolatok világában is, sõt sokaknak úti élmény is, hiszen volt, aki életében elõször utazott repülõgépen, illetve külföldön sem volt még korábban.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére