Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Új elnöke van az Európai Vakok Szövetségének

Október 4-7. között, a dániai Fredericiában tartotta 9. általános közgyűlését az EBU (Európai Vakok Szövetsége), ahol Wolfgang Angermannt választották meg a szervezet új elnökének.

Renate Reymann, a DBSV (a Német Vakok Szövetsége) elnöke nagyon elégedett volt a választási eredménnyel: -Az EBU huszonhét éves fennállása óta most választottak először német elnököt. Ez nagy kihívást és ugyanakkor nagy örömöt és számos lehetőséget is jelent a német vak és gyengénlátó emberek számára. A német EBU-elnökség révén alkalmunk lesz arra, hogy felhívjuk a figyelmet a fontos társadalmi kérdésekre, és új lendületet vigyünk az irányításba.

Wolfgang Angermann az 1970-es évektől kezdve nemzetközi színtéren is aktív szereplője a látássérült emberek képviseletének. 1984-ben részt vett az EBU megalapításában, 2003-ban a szervezet elnökségi tagja lett. Ebben a funkciójában elsősorban a siketvakok és a többszörösen fogyatékos emberek szervezeteivel tartotta a kapcsolatot, és jelentős mértékben hozzájárult érdekeik érvényesítéséhez. A vak ügyvéd 1977 és 1994 között a Vak és Gyengénlátó Egyetemisták és Dolgozók Egyesületének a vezetője volt. 1995-ben került a Hannoveri Siketvakok Egyesületének elnöki posztjára, mindmáig ő az egyesület igazgatója.

Az EBU a 45 európai országban működő Vakok Szövetségeinek az érdekvédelmi szervezete, mintegy 30 millió vak és gyengénlátó ember érdekeit képviseli.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére