Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Tizennégy kiadványt jutalmazott Nívódíjjal az Akadémiai Kiadó

Az Akadémiai Kiadó 1974 óta jutalmazza Nívódíjjal a kor legjelesebb hazai tudományos munkáit. A Kiadó célja, hogy elsősorban erkölcsi elismerésben részesítse a közelmúlt legszínvonalasabb tudományos kiadványait és szerzőit. A díjakat ünnepélyes keretek között Paládi-Kovács Attila, az MTA Könyv-és Folyóirat Bizottságának elnöke adta át 2011. november 14-én a Magyar Tudományos Akadémia könyvtárában.

A díjazottak évről évre a tudományos osztályok jelölései alapján főként a Magyar Tudományos Akadémia által támogatott és a Kiadó gondozásában megjelent művek közül kerülnek ki. 2011-ben tizennégy kiadvány, illetve szerző valamint három folyóirat részesült Nívódíjban.

Akadémiai Nívódíjban részesült köztük Németh Géza és Olaszy Gábor: A magyar beszéd című kötete, amely a beszédtechnológia gyakorlati alkalmazásait mutatja be a távközlési és mobil alkalmazásoktól az egészségügyi fejlesztéseken keresztül a látássérülteket kiszolgáló rendszerekig.

A BME TMIT-n fejlesztett Profivox beszédszintetizátor az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány által forgalmazott JAWS for Windows szoftvernek is része – Németh Géza és Olaszy Gábor alapítványunk régi ismerősei, partnerei. Mi is gratulálunk a díjhoz!

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére