Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Pályázati felhívás diákoknak: Ember az űrben – Gagarin öröksége

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) az "Informatika a Látássérültekért" Alapítvánnyal együttműködve pályázatot hirdet. A pályázat témaköre: Ember az űrben – Gagarin öröksége.

A pályázók köre

A pályázatot három kategóriában hirdetjük meg:
– Az oktatási intézményekben tanulók 11-14 éves korcsoportja.
– Az oktatási intézményekben tanulók 15-18 éves korcsoportban (de legfeljebb a középiskola befejezéséig).
– 11-18 év közötti látássérült fiatalok

A pályázat benyújtása

A pályázatokat egy online beadó felületen kell beadni, amely a http://www.mant.hu/diakpalyazat weboldalon érhető el. Ezen az oldalon olvasható el a részletes pályázati kiírás, valamint a vonatkozó formai követelmények is!

Beadási határidő: 2011. február 21.

A pályázó feladata

A látássérült pályázóknak az A illetve a D feladatok valamelyikének választását javasoljuk:
A) Írj! (Dolgozat készítése)
A pályázó feladata az, hogy az Ember az űrben – Gagarin öröksége témakörben elgondolásait – olvasmányai, tanulmányai vagy egyéb források alapján, de önálló feldolgozású munkában – fejtse ki.

D) Felelj! (Tudáspróba)
A pályázó feladata, hogy választ adjon az Ember az űrben – Gagarin öröksége témakörben általunk feltett kérdésekre. A kérdések a pályázat honlapján olvashatóak.

Eredményhirdetés

A pályázókat e-mailben értesítjük az eredményhirdetés időpontjáról és helyszínéről, a nyertes pályázók nyereményüket a 2011. áprilisi Yuri’s Night rendezvény keretében ünnepélyes díjátadón vehetik át. A pályázat eredményét 2011. április 30-ig nyilvánosságra hozzuk.

Vak és gyengénlátó pályázók figyelmébe!

A 2010. év sikerét követve, amikor először vehettek részt ezen a pályázaton vak és gyengénlátó fiatalok és a két nyertes (Ócsvári Áron, Velegi István) utazhatott el a NASA Nemzetközi Űrtáborba. A látássérült fiatalok az idén is lehetőséget kaptak a pályázaton való részvételre. A két legjobb pályaművet benyújtó, 15-18 éves fiatal részt vehet a NASA 2011-es látássérülteknek szóló Space Camp for Interested Visually Impaired Students nevű Űrtáborban (2011 szeptemberének végén az Alabama állambeli Huntsville városában) Ezt a lehetőséget a MANT a Huntsville-ben járt magyar kísérőkkel valamint az "Informatika a Látássérültekért" Alapítvánnyal közösen hirdeti meg.

A tábori részvétel jogát a két legjobb pályaművet benyújtó látássérült fiatal nyeri el, ha társalgási szinten ért és beszél angolul, és 2011. szeptember végéig nem tölti be 19. életévét. Ha az utóbbi két feltétel bármelyike nem teljesül, akkor a soron következő legjobb pályamű szerzője utazhat. A MANT az "Informatika a Látássérültekért" Alapítvánnyal együttműködve az utazáshoz látássérült emberek segítésében jártas felnőtt kísérőt biztosít.

Anyagi feltételek:

1. A tábori részvétel díját az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány biztosítja, az útiköltségről (kb. 280 ezer forint) azonban a nyertesnek kell gondoskodnia. Amennyiben az útiköltség előteremtéséhez a nyertes maga keres szponzort, ahhoz a MANT és az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány támogató levelet tud adni.

2. A MANT és az alapítvány folyamatosan keres pályázati lehetőségeket az útiköltség biztosítására (a MANT az elmúlt 18 év mindegyikében biztosítani tudta az ingyenes kiutazást). Amennyiben azonban az útiköltséget mégis a nyertesnek kell kifizetnie, és ezt a költséget az illető szülei nem tudják vállalni, úgy az következmények nélkül visszaléphet, és a soron következő legjobb pályamű szerzője lép a helyére.

Az érvényes pályamunkát beadó látássérült pályázók automatikusan elnyerik a MANT ifjúsági tagságát. A szervezet az esedékes tagdíj összegét a 2011. évre elengedi.

További információ

A pályázattal kapcsolatos kérdésekre a címen válaszolunk. A beadási határidő előtti harmadik hétig folyamatosan nyilvánosságra hozzuk az addig beérkezett kérdéseket és válaszokat a diákpályázat honlapján.

Részletes pályázati kiírás a MANT honlapján

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére