Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Összehasonlíthatók a mobildíjcsomagok

Tantusz néven az egyéni telefonálási szokásokat, az sms-, mms- wap- és GPRS-használatot is figyelembe vevõ mobiltarifa-összehasonlító alkalmazást indított el honlapján a Nemzeti Hírközlési Hatóság. A programmal bárki megkeresheti a számára legkedvezõbb ajánlatot a három mobilszolgáltató több mint százféle csomagja közül.

Több mint egyéves fejlesztõmunka után a Nemzeti Hírközlési Hatóság bemutatta a Tantusz névre keresztelt alkalmazást, amellyel a felhasználók megkereshetik a számukra legkedvezõbb mobiltarifa-csomagot a három szolgáltató több mint százféle ajánlatából. A program külön kezeli a számlás és a kártyás csomagokat, figyelembe veszi az egyéni telefonálási szokásokat (hívások hossza, sms-, mms-, wap- és GPRS-használat), a belépési díjakat, és beállíthatók a különbözõ egyéni törzsvásárlói kedvezmények is. Az alkalmazás a www.tantusz.nhh.hu címen érhetõ el, használata átlagos számítógépes gyakorlattal kevesebb, mint tíz percet vesz igénybe.

Naprakész tarifák vannak a programban

A mobilszolgáltatóknak harminc nappal a megjelenés elõtt értesíteniük kell a hírközlési hatóságot az új csomagok tartalmáról és percdíjairól, így a Tantusz mindig naprakész információkat szolgáltat, sõt, tartalmazza a már nem kapható, de még piacon levõ csomagokat is. A három mobilszolgáltató körülbelül százféle díjcsomagot kínál az ügyfeleknek, a kiegészítõ szolgáltatásokkal és a kifutó csomagokkal együtt összesen háromszáz ajánlatból választhatnak a mobilosok.

A számlák ellenõrzésére nem alkalmas

A program alapesetben a három szolgáltató két-két legkedvezõbb csomagját dobja ki eredményként, de lehetõség van az általunk kiválasztott csomagok árbecslésére, összehasonlítására is. Az alkalmazás az OECD által is használt eljárások alapján becsüli meg a várható költségeket, de a számlák ellenõrzésére vagy a szolgáltatóval szembeni követelések alátámasztására nem használható – mondta Juhász Károly, a hírközlési fogyasztói jogok képviselõje.

Magyarországon tíz emberbõl kilencnek van mobiltelefonja, a szolgáltatók eltérõ módszerekkel számítják a tarifákat, a reklámok és a szolgáltatók weboldalai pedig nem adnak megfelelõ tájékoztatást, ezért volt szükség az alkalmazás kifejlesztésére – mondta Pataki Dániel, az NHH elnöke. A Tantusz fejlesztõjét közbeszerzési eljárással választották ki, a megbízás értéke bruttó 3,5 millió forint volt.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére