Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Önzetlen támogatás Kecskeméten

Október 15., a fehér bot napja alkalmából országszerte megemlékeztek a látássérült emberekről. Így volt ez a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületében is. Az ünnepséget még emlékezetesebbé tette, hogy ez alkalommal négy darab netbookot kapott adományként a megyei egyesület.

Sztakó Krisztinát, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületének elnökét arról kérdeztük, hogy minek és kiknek köszönhető a szép ajándék. Továbbá, hogy milyen szerepet játszott ebben az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány.

– A múlt év őszén felkerestek bennünket azzal, hogy egy tiszakécskei vállalkozó egy nyári rendezvény bevételét szeretné felajánlani egyesületünk közreműködésével vak és gyengénlátó embereknek.  Ezt követően többször egyeztettünk, elmondtuk, hogy milyen segítség lenne a legmegfelelőbb.

– És mire jutottak?

– Elnökségünk tájékoztatta az adományozót, hogy leginkább számítástechnikai eszközökre lenne szükség. Hangsúlyoztuk, hogy ma már speciális programokkal a látássérült emberek is élvezhetik a számítástechnika vívmányait. Ekkor került szóba az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány. Ugyanis átadtuk azoknak az ismert cégeknek a listáját, melyek segédeszközöket forgalmaznak. A kezdeményező vállalkozó választása pedig az Alapítványra esett.

– Mikor valósult meg az ígért nyári rendezvény?

– 2009. augusztus 15-én, a „Tiszaparti megaparty” elnevezésű rendezvényen közel 390.000 forint folyt be. Ezt az összeget ajánlották fel a helyi vállalkozók és a rendezvény résztvevői.
Az adományozott pénzből vásároltuk meg a négy netbookot. Fehér bot napi ünnepségünkön az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány elnöke adta át az értékes eszközöket.

– Mi lesz ezeknek a sorsa?

– Természetesen tagjainkhoz kerülnek más számítástechnikai eszközökkel együtt. Még szeptember 12-én összehívtuk a Bács-Kiskun megyében élő 18 éven aluli, illetve felsőfokú tanulmányokat folytató tagjainkat. Felmértük az igényeiket és a négy netbook mellé még további eszközöket vásárol egyesületünk. Ezt követően pedig egy ünnepség keretében vehetik át fiataljaink a tanulásukat megkönnyítő segédeszközöket. Köszönet mindazoknak, akik hozzájárultak ehhez.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére