Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Nemzetközi sikert arattak a BeLin újdonságai

A BeLin és a Vinux operációs rendszerek fejlesztői közötti együttműködés eredményeként nemzetközileg is elterjedtek, és egyre keresettebbé válnak a BeLinben közreadott újdonságok.

A Beszélő Linux és a Vinux, egy magyar és egy angol nyelvű, de egyaránt akadálymentesített, Ubuntu-alapú disztribúciók. A fejlesztők közötti együttműködés során kiderült, hogy nemzetközi téren is komoly igény van egy olyan alkalmazásra, amely a szöveges fájlok felolvasását mp3 formátumúra alakítja át. Így született meg a magyar Beszélő Linuxból már jól ismert Hangoskönyv Konverter nemzetközi változata. Az újraírt alkalmazás végleges formájának kialakításában közreműködött Hammer Attila, Anthony Sales, Don Marang és Merrill Woolnough.

A Hangoskönyv Konverter 2011 márciusának elején került be a Vinux disztribúcióba, és a hatalmas népszerűségre való tekintettel néhány héttel később már német és cseh nyelvre is lefordították.

Az Orka Oktató alkalmazás is nagy érdeklődést váltott ki nemzetközi színtéren. Az alkalmazás segítségével a kezdő Linux-felhasználók megismerhetik az Orka egyes funkcióit, és egy könnyen kezelhető, önállóan indítható felületen be is gyakorolhatják azok használatát. Az alkalmazás a BeLin 2.5-ös kiadásán kívül a Vinux következő változatában is megtalálható lesz angol és magyar nyelven.

Gratulálunk a BeLin fejlesztőinek külföldi sikeréhez, és további eredményes nemzetközi együttműködést kívánunk nekik!

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére