Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

NASA űrtábor részvételi lehetőség diákoknak

A Magyar Asztronautikai Társaság pályázatán minden évben két középiskolás diák képviselheti hazánkat az amerikai Nemzetközi Űrtáborban. Idén a két látó diákon kívül egy vak és egy gyengénlátó diák is velük tarthat, akik a huntsville-i Nemzetközi Űrtábor egy speciális, vak és gyengénlátó diákok számára átalakított változatán vehetnek részt, 2010 őszén.

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT), mint 1992 óta minden évben, idén is pályázat útján szeretné kiválasztani, hogy kik utazhatnak Amerikába. Az Alabama állambeli Huntsville-ben, az Űr- és Rakétaközpontban megrendezendő tábor mindig életre szóló élményt jelent az oda eljutóknak: a diákok megismerkednek az űrkutatással és az emberi űrtevékenységgel, kipróbálhatják magukat űrhajósoknak szóló szimulátorokban (sétálhatnak például holdi gravitációban, szimulátorban vezethetik az amerikai űrrepülőgépet, búvárok segítségével víz alatti szereléseket végezhetnek), amerikai űrhajósokkal találkozhatnak, barátságokat köthetnek.

Ember a Holdon

A Nemzetközi Űrtáborba azok ketten utazhatnak el, akik a MANT pályázatán a legjobb eredményt érik el. A feladat dolgozat írása, tervezés vagy egy kérdéssor megválaszolása. Az idei pályázat témája: Ugródeszka: a Hold – kapcsolódik napjaink űrkutatásának egyik aktuális kérdéséhez: térjenek-e vissza űrhajósok a Holdra, illetve mi legyen a Naprendszer felfedezésének következő állomása.

A pályázaton nem csak a középiskolások (15-18 évesek), hanem fiatalabbak is indulhatnak. A 10-14 éves korosztály legjobbjai is értékes jutalmakban részesülnek. Amit pedig minden résztvevő elnyer: kreatív feladatok megoldása során olyasmivel foglalkozhat, amit nagyon szeret – az űrkutatással.

A pályázat beadási határideje: 2010. február 10.

A kiírás pontos részletei a MANT honlapján olvashatók:
www.mant.hu/diakpalyazat

A látássérült pályázók közül a legjobb pályaművet benyújtó vak, és a legeredményesebb gyengénlátó, angolul társalgási szinten beszélő fiatal juthat el a speciális amerikai űrtáborba. A MANT az "Informatika a Látássérültekért" Alapítvánnyal együttműködve az utazáshoz felnőtt kísérőt biztosít.

A pályázattal kapcsolatos további kérdésekre a MANT Titkárságán a (06-1) 201-84-43 telefonszámon és a címen válaszolunk.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére