Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a népszerű MAGic képernyőnagyító legfrissebb magyar nyelvű változata

A Windows 10 használatát is támogató legújabb szoftververzió sok újdonságot tartalmaz. A MAGic 13.0 képernyőolvasó a Microsoft Windows operációs rendszer 7, 8.1 és 10 verzióin használható. A Microsoft Office alkalmazásai egészen a 2013-as verzióig támogatottak. Néhány fontosabb tudnivaló a programról.

A MAGic 13 teljesen új kezelőfelületet kapott. A megjelenéshez, a beszédhez és az egyéb segédprogramokhoz tartozó műveletek külön lapokra csoportosítva találhatók a MAGic kezelőfelületén. Ezzel az új kialakítással könnyebben és gyorsabban található meg a kívánt művelet.

A szövegmegjelenítő a képernyő tetején vagy alján megjelenő téglalap alakú ablak, amelyben a szöveg egy sorban jelenik meg folytonosan. Az ablakban megjelenő szöveg betűstílusa és betűszíne megválasztható. Ez olyan szöveg olvasásakor hasznos, amikor az eredeti szöveg annak formázása, változó betűméretei vagy színkontrasztja miatt nehezen olvasható.

Mostantól több nagyítási szint választható. A maximális nagyítási szint a 60-as.

A MAGic 13 támogatja a Nuance Communications Vocalizer Direct és Expressive hangkaraktereit. A MAGic 13 honosított telepítőjében a megszokott profivox hangszintetizátor mellett két magyar nyelvű Vocalizer hangkarakter prémium változata is megtalálható. További idegen nyelvű Vocalizer hangkarakterek telepítésére is van lehetőség a későbbiekben.

Egyes nyelvekhez mostantól egyedi beállításokat lehet megadni egy adott hangprofilban. Továbbá a MAGic egészére vagy adott alkalmazásra vonatkozó hang-beállításokat lehet létrehozni, megváltoztatni, menteni és kiválasztani.

Lehetőség van szövegek simítására a Windows operációs rendszerben. A simítás az a szolgáltatás, ami a nagyítás során lépcsőzetessé vált ferde vonalak kiegyenlítését biztosítja. A vizuális hatás tovább javítható az úgynevezett simítási effektussal.

A Freedom Scientific DAISY könyvolvasójának legfrissebb verziója szintén része a MAGic 13 telepítőcsomagjának. Az FSReader ezen verziójában a könyv szövegtartalma már HTML formátumú. Ennek eredményeként ugyanazon módszerek használhatóak a tartalom bejárásához, mint a weblapok navigálásakor.

A MAGic hibajelentési szolgáltatása lehetővé teszi, hogy a felhasználó bármilyen hibáról tájékoztathassa a Freedom Scientific szakembereit. Továbbá a MAGic rendelkezik egy helyreállítási billentyűparanccsal, mely bármilyen problémás helyzetre megoldást jelenthet. A parancs kiadását követően a MAGic leáll és automatikusan újraindul.

A Beszéd igény szerint egy olyan új szolgáltatás, ami lehetővé teszi, hogy mire terjedjen ki a MAGic beszéde az ablakok és dokumentumok bejárásakor, illetve amikor billentyűparancsok használatával hajt végre egyéb műveleteket.

A Közvetlen beállítások lehetőség megkönnyíti az egyes alkalmazásokra, illetve dokumentumokra vonatkozó beállítások megadását és megváltoztatását.

Új alapértelmezett sémák jelentek meg az egérmutató, a szövegkurzor és a színek kiemeléséhez.

További fejlesztések történtek a több monitoros használat támogatásához.

Mostantól a MAGic 13-ban is használható a Kutatás funkció. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi a gyors információszerzést, majd egyszerűen visszatérhet eredeti feladatához. Alapértelmezésben a Sztaki Angol–Magyar szótár az elsődleges kutatási forráshely.

A MAGic 13 bevezette, hogy a virtuális környezeteket be lehessen járni a navigációt gyorsító billentyűk használatával. A navigációt gyorsító billentyűk segítségével könnyebben és gyorsabban lépkedhetünk a weboldalakon, az Adobe Acrobat PDF fájlokban, az alkalmazások HTML formátumú súgófájljaiban stb. Az adott betű billentyűjének megnyomásával a következő adott elemre lehet lépni, a SHIFT+adott betű használatával pedig az előzőre.

A MAGic e verziója már több hangkártyát is támogat. Kiválasztható, hogy a MAGic a beszédéhez melyik hangkártyát használja. Megoldható, hogy a Windows a zenét a csúcsminőségű hangkártyára irányítja, a MAGic pedig a beszédét a számítógépen lévő olcsóbb hangkártyára.

Egy Word dokumentumban a Hely megjelölése funkcióval megadható egy tetszőleges hely, ahova bármikor gyorsan vissza lehet ugrani, vagy könnyedén kijelölhető egy nagyobb szövegblokk.

A 32 és 64 bites MAGic 13 demó telepítője letölthető az Infoalap Letöltés oldalról.

Mindenkinek sok örömet kívánunk a MAGic újdonságainak kipróbálásakor!

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére