Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a JAWS for Windows 9.0 képernyőolvasó szoftver magyar verziója

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány létrejötte óta törekszik arra, hogy hozzájáruljon a látássérült emberek informatikai eszközökkel való ellátásához speciális informatikai eszközök honosításával és saját fejlesztésekkel. Az alapítvány honosító csapata nagyon sok időt és energiát fordított arra, hogy a JAWS képernyőolvasó program egyes verziói mielőbb a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére álljanak. Örömmel jelentjük be, hogy elkészült a JAWS 9.0-ás verziójának honosítása, melyről az alábbiakban olvashatnak.

 A honosított JAWS for Windows 6.20 képernyőolvasó program a magyar látássérült emberek számára lehetővé  tette a Windows operációs rendszer önálló használatát. A Vista operációs rendszer és az Office 2007 Irodai programcsomag megjelenésével égetővé vált egy újabb JAWS verzió honosítása. Ebben a verzióban az Office 2003 támogatása teljes körűvé vált, valamint az Office 2007 legnépszerűbb alkalmazásai is kényelmesen használhatóak. A fejlettebb technológiának köszönhetően immár a látássérültek is használhatják az Internet Explorer 7.0 és a Firefox 2.x verzióit is. Hamarosan elkészül a JAWS 9.0 USB meghajtós honosított változata.
A magyar JAWS 9.0 az új Profivox négy hangkarakterét tartalmazza, két férfi és két női hangot. Ezek közül kettő a felhasználók által már ismert és megkedvelt, kettő pedig továbbfejlesztett, kellemesebb hangzású hang. Mostantól a Profivox lehetőséget nyújt arra, hogy a felhasználó a folyamatos felolvasás szolgáltatáshoz is hangkaraktereket válasszon. Ezzel irodalmi jellegű szövegek (például könyvek) élvezhetőbb, emberibb hangzású felolvastatására nyílik lehetőség.

Néhány további újdonság a honosított JAWS 9.0 képernyőolvasó szoftver funkciói közül:
–    A gmail támogatásának tökéletesítése
–    Felbukkanó buborékban kért művelet végrehajtása billentyűzet segítségével
–    Naptár támogatása az Outlook 2003 és 2007 verzióiban
–    A HTML formázás megőrzése másoláskor és beillesztéskor

A szoftver demo változata letölthető az alapítvány honlapjának letöltések menüpontja alól. www.infoalap.hu
Amennyiben a JAWS 9.0 képernyőolvasó program használatával kapcsolatban kérdése merülne fel, keresse fel az alapítvány ügyfélszolgálatát, ahol munkatársunk készséggel áll rendelkezésére telefonon a 06-70-295-9288 – as számon, e-mailen a címen, illetve személyesen kedden és csütörtökön 9-17 óráig az alapítvány irodájában (cím: 1143 Budapest, Ida u.7.)

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére