Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Magyar elnököt és alelnököt választott az Európa Parlament fogyatékosügyi frakcióközi csoportja

Az Európa Parlament fogyatékosügyi frakcióközi csoportja 1980-ban alakult, és amint a neve is mutatja, a célja a fogyatékos emberek jogainak minél szélesebb körben való érvényesítése. A csoport tagjai síkra szálltak az ENSZ Fogyatékosügyi Egyezményének mielőbbi ratifikálása, és az EU Fogyatékosügyi Konvenciójának elfogadása mellett is.

A legutóbbi, 2009. évi Európa Parlamenti választásokon Magyarországról a FIDESZ színeiben lett képviselő dr. Kósa Ádám, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnöke. Jelenleg ő az Európa Parlament egyetlen fogyatékos tagja. Magyarország számára rendkívüli megtiszteltetés, hogy 2009. december 16-án az EP fogyatékosügyi frakcióközi csoportja őt választotta meg elnökéül, Göncz Kingát (magyar EP képviselő, MSZP) pedig alelnökének választotta meg.

A fogyatékosügyi frakcióközi csoport az előző parlamenti ciklusban informális szereppel és jogkörrel rendelkezett, de a néppárti képviselő célja, hogy most jelentősebb szerephez jusson az Európai Parlamentben. Megválasztásának különlegessége, hogy első alkalommal fordult elő, hogy fogyatékossággal élő és ráadásul az Európa Parlamentbe újként bekerült képviselő tölti be a posztot. A Disability Intergroup az egyetlen bizottság, amely kifejezetten a fogyatékossággal élőkre koncentrál.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére