Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Legyetek jók, ha tudtok: megjelent a látássérült emberek számára narrációval kiegészült változat

Megjelent a népszerű Legyetek jók, ha tudtok című film legújabb változata DVD-n, amelyen a film az “Informatika a látássérültekért” Alapítvány jóvoltából a látássérült embereknek szóló narrációval is hallható.

A narráció olyan kiegészítő felolvasás, amely a film párbeszédei között hallható, és a helyzet, hely vagy cselekmény bemutatásával teljesebbé, jobban átélhetővé teszi az élményt a látássérült emberek számára is. Ezáltal ők önállóan is teljes értékű filmélményhez jutnak, illetve egy látó közösségben egyenrangú félként vehetnek részt a vetítésen. A narráció hiányában ugyanis a látássérült embereknek szükségük van arra, hogy egy látó családtag vagy barát közvetítse, narrálja számukra a cselekményt, ez azonban időben mindenképpen csúszást okoz, és nem is minden látó ember tud megfelelő segítséget nyújtani. A narráció segítségével viszont a látássérült emberek is ugyanazt élhetik át, mint a látó családtagok és barátok, ráadásul az adott élményeket a közösség többi tagjával egyszerre, egy időben élhetik át.

Magyarországon eddig mindössze két film lett ellátva narrációval, a Vakvagányok és a Liliomfi. Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány 2010-ben a Főváros Kulturális Bizottságának Kulturális esélyegyenlőségi célú keretéből nyert pályázati forrást használta fel a harmadik ilyen filmváltozat elkészítésére. Az alapítvány választása a Legyetek jók, ha tudtok című filmre esett, amelynek legújabb kétlemezes változata az Etalon Film Kft. kiadásában jelent meg. A film Magyarországon rendkívül jól ismert és népszerű, továbbá olyan örök érvényű értékeket jelenít meg, mint a jóság, a szeretet és az alázatosság. A narráció elkészítésében a Broadcasttext International Kft., Németh Krisztina színművésznő mint narrátor, valamint Kovács Lívia látássérült szakértő működtek közre.

Szuhaj Mihály a film bemutatóján az Alexandra Könyvesházban

A narrációval ellátott magyar változat az első DVD lemezen látható és hallható, míg a második DVD-n a film teljes 150 perces vágatlan változata tekinthető meg eredeti olasz nyelven, magyar felirattal. A film kapható a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének segédeszköz- és kiadványboltjában, a nagyobb könyvesboltokban, például a Nyugati téren az Alexandra Könyvesházban, illetve megrendelhető az ETALON Film Kiadó webáruházában:

http://etalonkiado.hu/Legyetek_jok_ha_tudtok_1_2_narralt

A narrált verzióból egy rövid ízelítő megtekinthető a Youtube-on az alábbi címen:

http://www.youtube.com/watch?v=m29Sei-0YbA

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére