Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Lapról hangra cikkajánló 2018. március 9.

Hogyan kezeljük a zsíros bőrt?

Pattanásos a bőre? Mindig nyomkodja, kaparja a pattanásait, vagy nincs semmi gondja-baja a bőrével, csak még szebb szeretne lenni? Bármelyik állítás is igaz önre, ne hagyja ki ezt a cikket! Sok hasznos praktikát tanulhat belőle a bőrápolásról.

Hamarosan jön a kicsi Kokó

Kokóéknál hamarosan jön a kisbaba. A sokak által ismert és kedvelt ökölvívó nemsokára újra megtapasztalhatja, milyen egy kisbabát a kezében tartani, milyen, amikor nem tud aludni a babasírástól. Kokó megosztja az olvasókkal a kisbaba születése előtti gondolatait, és a menyasszonyához fűződő érzéseiről is beszél.

Fia miatt rendőrök törtek Détár Enikőre

Rékasi Károly és Détár Enikő fia szinte máról holnapra ismert ember lett. Mitől is vált ismertté? Nem, nem egy színházi szerepléstől, nem egy családi fellépéstől, a színészetben nem érzi magát tehetségesnek. Ami miatt sok ember megtudta, hogy ki is ő, az a nagyon határozott, egyértelmű véleménynyilvánítása, állásfoglalása a politikai és a társadalmi változásokkal kapcsolatban.

Csúcsmozi nyílik a Mammutban

Nem döntötte el, melyik moziba menjen Budán? Vásárolni, nézelődni készül, és közben jólesne egy kis pihenés? Ha szereti a bevásárló-központok forgatagát, és érdeklik a legújabb filmek, akkor látogasson el a Mammutban nemrég megnyílt moziba, amelyről bővebben olvashat ebben a rövid írásban.

Született kalandor

Van úgy, hogy „átmossa az embert a zene". Van úgy, hogy életre szóló zenéket kapunk valakitől. Az sem ritkaság, főleg a zenészek között nem az, hogy állandóan keresgélnek a számukra hiteles kifejezési mód után. Malek Andrea erről a szüntelen keresésről, önkifejezési kísérletezésről mesél az interjúban, és közben természetesen sok minden más is szóba kerül. A gyerekek például, az összefonódás Ausztriával, vagy akár az is, hogy mivel ünnepelheti meg az ember leginkább méltóan az ötvenedik születésnapját.

Churchill asszonyai

Milyen volt Churchill férjként? Mit tudhatunk a magánéletéről, a nőkhöz fűződő viszonyáról. Hogyan udvarolt, ki mindenkivel volt viszonya, mielőtt megtalálta azt a nőt, akit feleségül vett, és akivel évtizedeken át boldogan élt? Most olyan részleteket tudhatunk meg Churchill életéről, amelyekről nem írnak a történelemkönyvek. Nincs azonban szó kellemetlen bizalmaskodásról, kínos kalandok felkutatásáról, csupán arról, hogy milyen lehetett Churchill férj- és apaként.

A szerelem mindig velünk maradt

Piros Ildikó mesél férjéről, Huszti Péterről és sok mindenki másról is. Ott gőgicsél a beszélgetés alatt az egyik unoka, közben szóba kerülnek a nagy-nagy, családi játékok. Egy kis múltba merengéssel megtudjuk, hogyan ismerkedett meg Piros Ildikó és Huszti Péter. Egy nyaralás élményének a felidézése pedig azt szemlélteti, mennyire másképpen mozognak ők, ketten a világban, és mégis összenőttek. Természetesen a humor sem marad ki Piros Ildikó történeteiből.

Julika és a cérnabolt

Julika haldoklik. Mit is tudhatunk egy ember életéről, aki a családtagunk volt, akihez azonban egész életében nem sikerült lelkileg közel kerülni? Lehet, hogy a halála pillanatában jobban megértjük az egész életét? Talán a halál pillanata az egyetlen, amikor az elbeszélő megsejtheti, hogy Julikának a fészekmeleget, a családi összetartozást jelentette a kényszerűségből eladott cérnabolt, amely rámaradt a szüleitől, és amelyet egész életében szeretett volna visszavásárolni. Lehet, hogy az a legérdekesebb a cérnaboltról és a családról, ami nem fogalmazódik meg a szavak szintjén, csak ott lüktet mögöttük, alattuk.

Egerszegi Krisztina: Ez így sokkal igazibb élet…

Egerszegi Krisztina mesél arról, hogyan éli mostanában a hétköznapjait. Beszél Bálint fiáról, aki szívesen és tehetségesen úszik, megtudjuk, mi Krisztináéknál a jó mesefilm. Gondoltak már rá, hogy micsoda gyönyörűség van abban, ahogyan a királyfinak Hófehérke iránti szerelme a halált is legyőzi? Közben persze mennek tovább a családi hétköznapok, a korai kelés, a tevés-vevés a három gyerek körül, a tornázás filmnézés közben. Érdemes elolvasni a cikket, valami különleges harmónia árad ebből a beszélgetésből.

A válás árnyékában

Hányszor halljuk ismerősöktől, barátoktól, hogy nem értik, miért szakított velük férjük, feleségük, akit szerettek, akivel együtt akarták leélni az életüket. Sokan és sokszor mondják, hogy „nem is értem, mi történt, csak úgy, egyik napról a másikra elhagyott", pedig ez szinte soha nem egyik napról a másikra következik be. Vannak figyelmeztető jelek, amelyek arra utalnak, hogy válságban van a kapcsolat. Kérdezzék meg csak önmaguktól, hogy tudnak-e akarnak-e órákon át beszélgetni férjükkel, feleségükkel, elmondják-e neki, mitől félnek, miért jókedvűek, tudják-e, mit szeret, mit nem szeret a másik. Aki elolvassa ezt a cikket, talán egy picit jobban odafigyel a kapcsolatára, a másiktól érkező apró jelekre és arra is, hogy ő mit közvetít a másik felé.

Jó cikkhallgatást, érdekes beszélgetéseket kívánunk a hallottakról.

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére