Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Lapról hangra cikkajánló 2017. június 20.

A dízelvonatok diadalútja

Minden vonatrajongónak ajánljuk ezt a cikket! Ha szereti a gőzmozdonyok pöfögését, ha minden álma, hogy száguldjon egy, az 1930-as években a leggyorsabbnak számító vonaton, ha szeretne lehuppanni a vonat társalgójának egyik foteljére, élvezni a kilátást, és közben még rádiót is hallgatna, akkor ne hagyja ki ezt a cikket! Azt persze nem ígérjük, hogy meghívjuk egy nosztalgia vonatútra, de aki elolvassa a Fliegender Hamburgerről és a többi vonatról szóló írást, annak majdnem olyan élményben lesz része, mintha felpattanhatna a bemutatott vonatok egyikére. Beszállás, indulás, cikkhallgatás!

Az óriás pusztulása

Sokszor azok a pillanatok válnak jelentőssé, amelyeket valamilyen véletlen folytán ügyesen elkapott egy fényképész. A fotográfia így kordokumentummá, a történelemírás eszközévé is vált. Ebben a cikkben a Hindenburg léghajó és a fotográfia különleges „találkozásáról" olvashatunk.

A rendíthetetlen hercegprímás emlékezete

Mindszenty bíboros életútját mutatja be ez az írás, szemléltetve, ahogyan szembehelyezkedett a bíboros a mindenkori elnyomással, a totalitárius rendszerekkel. A cikk tárgyilagos, életrajzi eseményekre támaszkodik, mindenkinek a figyelmébe ajánljuk, aki szeretne egy átfogó képet kapni a bíboros életéről.

Kautzky Armand és felesége, Adrienn: „Szeretünk kettesben elvonulni"

Kautzky Armand és felesége beszél a hétköznapokról és a kettesben eltöltött hétvégékről. Megtudhatjuk, mit esznek, mit szeretnek közösen csinálni, hogyan és miben egészítik ki egymást. Talán azt is megsejthetjük, mi a hosszú, kiegyensúlyozott kapcsolat titka.

Az ördög laboránsa

Arról olvashatunk itt, hogyan keletkeztek az első világháborúban bevetett vegyi fegyverek. A leírás filmszerű. Először a fegyverek használatának riasztó képeit mutatja meg, majd az eseményeket visszafelé bemutatva, megismerteti az olvasóval a feltalálót. Érdekes korképet kapunk a 19. század végének, 20. század első évtizedének Németországáról. Érdemes elolvasniuk azoknak ezt a többrészes írást, akik érdeklődnek a hadtörténet iránt, és az eseményeket nem egymástól elszigetelve, hanem a történések mögött emberek hétköznapjaival együtt akarják látni.

Hubble űrteleszkóp

Mit is tud az iskolabusz nagyságú űrteleszkóp? Picit olyan, mint egy időgép, amely „visszavisz" minket az ősrobbanás utáni időbe. Az űrteleszkóp beindítása kockázatos vállalkozás volt, hiszen, ha nem lát semmit az eszköz, akkor rengeteg pénz és kutatási idő kárba megy. A cikk arról is részletes beszámolóval szolgál, mikor fogalmazódott meg először a kutatókban az űrteleszkóp gondolata, és az űrversenynek mely állomásai vezettek a megépítéséhez. A cikk olvasása közben úgy érezhetjük, mintha mi is szemtanúi lehetnénk a teleszkóp beindításának. Mi következik most? Egy bonyolult és költséges hibajavítás, aztán igen, jól hallják, beindul a sikertörténet, és az is kiderül, mi lesz a Hubble sorsa.

„Megrendített a kamaszos pajkossága" – interjú Érdi Tamás feleségével, Érdi-Harmos Rékával

Érdi Tamás felesége mesél a megismerkedésükről, a kezdeti bizonytalanságokról, a kapcsolatukról, arról, ahogyan összeszoktak. Hallhatunk a közös olvasásokról, színházba járásokról, megtudhatjuk, mit érzett Réka, amikor először kísérte a színpadra Tamást, és persze az első csók története sem marad ki a mesélésből.

Fröccsel ünnepelt az eurojackpot magyar nyertese

Ön mit csinálna, ha nyerne a lottón? Mielőtt tervezgetni kezdene, ismerje meg az eurojackpot magyar nyertesét! A férfi elmondja, mire költ a rengeteg pénzből, amit nyert, hogyan dolgozza fel a nyeremény tényét, mit gondol, változtat-e a hirtelen jött sok pénz a családtagjaihoz, barátaihoz fűződő viszonyán. A cikk végén megismerhetjük más játékosok szokásait valamint a játékszabályokat is.

Stohl András „Ancsikával nagyon jó a viszonyom"

Stohl András vall élete legújabb változásairól, az aktuális próbáiról, viszonyáról a gyerekeihez. Ne számítson az olvasó hosszú, mély vallomásra, inkább egy, amolyan „Na, mi újság, hogy vagy ma" beszélgetésre. Aki szereti Stohl Andrást, az örül ennek a rövid cikknek is, aki pedig nem rajong érte, annak éppen elég, hogy tudja, mi újság van Stohllal.

Tíz év után találta meg kutyáját

Igazi megható, könyvbe illő történet ez. Kutya és gazdi rögtön megismerte egymást, és ott folytatják, ahol tíz éve abbahagyták. Mi történt azóta? Néhány gazdi- és lakhelyváltás, de a barátság töretlen. Ajánljuk ezt a cikket minden kutyarajongónak, akár gazdi, akár nem.

 

Jó cikkhallgatást, érdekes beszélgetést kívánunk a cikkekről.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére