Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Lapról hangra cikkajánló 2016. október

Ha tudom, el sem merek menni az előadásra

Akár hiszik, akár nem, romantikus, szívdobogtató lánykérések nemcsak a filmekben és a könyvekben vannak, hanem a valóságban is. Most egy, a valóságban lejátszódott példából tudhatjuk meg, izgulhatjuk végig, milyen is az, amikor valakit táncolva, angyaljelmezben, egyenesen a színpadról kérnek feleségül. Ha kicsit gonoszkodni akarunk, megkérdezhetjük fejcsóválva, hogy nem sok ez a jóból? Színház, jelmez, szerelmes meghatódás, nem túlságosan megrendezett itt minden? Na, de egyszer ne akadékoskodjunk, hanem próbáljunk meg igazán örülni annak, hogy ilyen is van.

Jelekre várva

Ön hisz a földön kívüli életben, vagy a megrögzött kétkedők közé tartozik? Akármelyik tábort gyarapítja is, most tudományos alapokból kiindulva gondolkozhat a nagy kérdésről, hogy van-e élet rengeteg fényévnyi távolságban lévő bolygókon. A cikk izgalmasan, közérthetően, a legújabb kutatási eredményekre és izgalmas vizsgálati módszerekre támaszkodva beszél a földön kívüli élet lehetőségeiről.

6 ok, amiért nincs pasink

Lányok, most jól figyeljen mindenki, aki a lassan beköszöntő ködös, szomorkás, merengélős őszi estéken azon töri a fejét, hogy miért nem találta meg még az igazit. Itt a cikk, amiből megtudhatjuk, min kellene változtatnunk, vagy még az is lehet, hogy kimondja helyettünk az író, miért nem merünk változtatni, miért nem tudunk kezdeményezni. Persze azért most sem árt kritikusan olvasni, és odafigyelni a gyakorlatban arra, hogy ne maradjunk meg egy-egy, picit felületesnek tűnő megállapításnál, és ne várjunk kifejezetten ránk szabott megoldást ettől az írástól, csak gondolatindítónak használjuk!

Lakásbérleti szerződés – kössünk, vagy ne kössünk?

Egy helyen megtudhatunk mindent arról, miért fontos lakásbérleti szerződést kötni, ha megtaláltuk a megfelelő albérletet. Hasznos lehet ez az összefoglaló egyetemistáknak, az első közös otthonukat kereső fiatal pároknak, és bárkinek, aki azon gondolkozik, hogy ezekben a hónapokban más városban akar berendezkedni, mint ahol eddig élt. Érdemes többször is meghallgatni ezt az írást, hogy az új kihívásokra felkészülve, a legfontosabb információk birtokában költözhessünk be az albérletbe. Természetesen az itt olvasottak nem helyettesíthetik egy ügyvéd tanácsát, amelyet érdemes kikérni a szerződés aláírása előtt.

Lavórban fürödtem, de öltönyben jártam

Ennek a beszélgetésnek azok az olvasóink fognak nagyon örülni, akik szeretik Aradszky Lászlót. Az idősebbek közül biztosan sokan vannak, és a fiatalok között is akadnak, akik szívesen dúdolják, fütyörészik dalait. Most, egy kellemes hangulatú, közvetlen beszélgetésből megtudhatják, milyen volt a gyerekkora, hogyan lett belőle énekes, mitől vált olyanná, amilyennek a közönség megszerette őt.

Détár Enikő: „Tíz évvel ezelőtt egész más életet képzeltem magamnak"

Détár Enikő beszél fájdalmairól, vívódásairól, örömeiről, és természetesen a terveiről is. Elképzelhetjük őt a reggeli kávé mellett meditálva, a gyerekeit hazaváró anyaként, vagy akár leendő nagymamaként, aki azt sem zárja ki, hogy rendszeresen külföldre kell utaznia, hogy meglátogathassa kisunokáit.

Kulcsár Edina

Kulcsár Edinában a legtöbben azt szeretik, hogy nemcsak szép, hanem mindenről saját véleménye is van, és reagál a közösségi oldalakon érkező negatív kommentekre is. Ahogyan a vele készült beszélgetést hallgatjuk, elgondolkozhatunk azon, hogy bizony, nem elég csak szépnek lenni, és az előítéletekkel szemben mennyi mindent kell tudnia valakinek a sikerhez a szépségen kívül. Edina – amellett, hogy sikeresen, magabiztosan és főleg hitelesen – igyekszik élni a hétköznapjait, próbál azoknak is segíteni, akik a szépségiparban szeretnék megtalálni a helyüket.

A felolvasók

Nem, itt nem csupán egy rájátszásról van szó a híres német regény címére, sőt ennek a cikknek semmi köze hozzá, mert itt mi vagyunk a főszereplők, vagyis a Lapról hangra közösségi összefogás látássérült olvasói és felolvasói. A Nők Lapjá-ban bemutattak minket, hogy ország-világ megtudja, mi minden köti össze olvasóinkat és felolvasóinkat, mit szeretnek, akik hallgatják a cikkeket, és mi ösztönzi azokat, akik felolvasnak. Ajánljuk ezt az írást mindenkinek, aki közösségi összefogásunk tagja, mert olyan ez, mintha közös fényképeket nézegetnénk. Azoknak pedig, akik csak véletlenül bukkantak rá, külön is érdemes elolvasniuk, meghallgatniuk ezt az írást, hogy kedvet kapjanak a hozzánk történő csatlakozáshoz.

Tigriscápák társaságában

Sokan borzongva gondolnak a cápákra. Mik is ezek az állatok? Titokzatos, az embereket mindig megtámadó fenevadak? Vagy esetleg békésebbek, mint a kutyák, és lehet úgy gondolni rájuk, mint egyfajta kedvencre, akit ha nem is dédelgetünk, de legalább becenevet adunk neki? Azt, hogy melyik véglethez is eshet közelebb az igazság, az tudhatja meg igazán, aki megpróbál némi időt eltölteni a különösen veszélyesnek mondott tigriscápák társaságában. Izgalmas kalandról mesél ez a cikk, aki meghallgatja, garantáltan nem fog unatkozni!

Diabetikus jelölés törölve

Egy EU-rendelet szerint megszűnt a diabetikus élelmiszer-megjelölés használata. Ennek többek között az egyik oka, hogy a felületesen értelmező számára félrevezető lehet ez a megnevezés. A diabetikus nem azt jelenti, hogy a cukorbetegek korlátlanul fogyaszthatják az adott ételt, hanem sokkal inkább csökkentett szénhidráttartalmú élelmiszerről van szó. Ajánljuk ezt a cikket mindenkinek, aki szeretne jobban odafigyelni a megfelelő napi szénhidrát-bevitelre.

Jó cikkhallgatást és érdekes beszélgetést kívánunk a cikkekről!

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére