Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Közelkép nyerteseinkről: Orsós György

A harmincas éveinek végén járó férfi a Somogy megyei Hegrehelyen él testvéreivel. Három éves kisgyermekként észlelték, hogy az egyik szemére rosszul lát. Később az évek múlásával fokozatosan romlott a látása és ma már vak. Lakóhelyén azonban jól tájékozódik és egyedül is tud közlekedni. Általános iskolába is otthon járt, családja segítette a tanulásban.

Néhány évvel ezelőtt, közel a teljes megvakuláshoz, felvette a kapcsolatot az MVGYOSZ tagegyesületeként működő Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesületével. Nyomós oka is volt rá: -Találkoztam egy rosszul látó ismerősömmel, aki arról számolt be, hogy számítástechnikai tanfolyamra jár és már sok mindent megtanult.

Nem hezitált egy percig sem: segítséget kért a megyei egyesülettől Kaposváron. Ott megtudta, hogy a Ki-látás Alapítványnál felnőttkorban látássérültek elemi rehabilitációja folyik, ahol az ügyfelek elsajátíthatják az informatika alapismereteit is.

– Hosszú János volt az informatika tanárom, aki maga is vak ember. Nekem példaképem lett, tudása elkápráztatott és arra ösztönzött, hogy a lehető legjobban elsajátítsam a tudnivalókat.

Orsós György a tanfolyamon elért eredményének köszönhetően került az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány év eleji meghívásos pályázatának nyertesei közé. Nagyon örül az adományozott számítógépnek és reméli, hogy a Ki-látás Alapítvány átmeneti szünetelése után tovább folytathatja a megkezdett számítástechnikai tanulmányokat.

Addig sem tétlenkedik: könyveket olvas a számítógépére telepített képernyőolvasó program segítségével, SMS-eket olvas le a telefonjáról, és most már tervezi az e-mail és a Skype használatának elsajátítását is. Természetesen tervei között van az internetezés is, hogy minél szélesebbre nyithassa az ablakot a világra.

A testvére kísérte el az adományozó ünnepségre Orsós Györgyöt, ahol a többi nyertessel együtt büszkén hallotta a nevét a felsoroláskor.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére