Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Ingyenes állami címtár vak emberek számára New Jersey-ben

Az amerikai, New Jersey állambeli Vakok Szövetsége az egész államra kiterjedő címtárat adott ki a vak és gyengénlátó emberek számára. A címtár azokat a cégeket és nonprofit szervezeteket tartalmazza, amelyek termékeikkel és szolgáltatásaikkal a New Jersey-ben élő látássérült embereket segítik. A 2011-12. évre szóló Vision Connection adattár a képernyőolvasót használó és az öregbetűs könyveket kedvelő olvasók számára egyaránt elérhető.

– Több mint negyedmillió látássérült ember él az államunkban – mondja Marisa Medina, a New Jersey-i Vakok Szövetségének munkatársa. – Ez tehát azt jelenti, hogy körülbelül háromszázezer ember keres olyan speciális eszközöket, mint például a nagyító és a pénzszámoló készülék, sokan érdeklődnek speciális tanfolyamokról, társasági összejövetelekről vakok és gyengénlátók számára.

– A New Jersey-i Vakok Szövetségéhez minden héten rengeteg telefonhívás és e-mail érkezik látássérült emberektől, akik képzési lehetőségek és az egyenlő bánásmóddal kapcsolatos támogatás iránt érdeklődnek. Egyeseknek eddig is volt lehetőségük figyelemmel kísérni a nonprofit szervezetek ingyenes programjait, másoknak viszont csak a most megjelent Vision Connection kínál lehetőséget a források közvetlen elérésére.

A címtárat évenként frissíteni fogják. Érdekesség: New Jersey állam területe kb. az ötöde Magyarországénak, ott azonban 8,5 millió ember él. Az adattár letölthető az alábbi címről:

http://www.njbca.org/VisionConnection.pdf

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére