Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

„Igyekszem a cikk írójának érzésvilágát visszaadni a felolvasások során, de persze benne vagyok én is”

Beszélgetés Tóth Andrással, a Lapról hangra egyik új felolvasójával

András azok közé a felolvasók közé tartozik, akik számára nem kérdés, hogy hogyan olvas egy látássérült, és azt is természetesnek tartja, hogy a számítógép „fel tudja olvasni” a képernyő tartalmát. Látássérült felesége miatt pontosan tudja, hogy a számítógép segítségével elérhető sokféle információ ellenére nagyon nagy a hiány az újságolvasási lehetőség területén, ezért kezdett nálunk felolvasni.

Öröm hallgatni, hogy mekkora szeretettel és természetességgel beszél a családjáról és a Lapról hangrá-hoz történő csatlakozásáról.

„Szüleim hallássérültek, így a másság számomra természetes, belenőttem abba, hogy a szüleim különlegesek és már kisgyerekként segítenem kell a mindennapi életük élésében.

Általános iskolás koromban a Vakok Állami Intézete melletti intézményben tanultam, így a látássérült emberek is a mindennapjaim része voltak.

22 éve élek életem legjobb választásával. Mivel közvetlenül érintett vagyok a párom életében, végig mellette vagyok a látásának elvesztésének a folyamatában, így megértem a látássérült embereket, nincsenek negatív előítéleteim.”

Mivel feleségének sokat és szívesen olvas fel, innen csak egy lépés volt, hogy bejelentkezzen a Lapról hangra oldalra, és másokkal is megossza azokat a cikkeket, amelyekkel Böbének örömöt szerzett.

„Feleségem biztatott azzal, hogy ha neki nagy örömet jelentenek a felolvasásaim, akkor biztos, hogy másoknak is az lesz. Remélem, hogy ez így is van és sok embernek örömforrás ez a lehetőség. – mondja.

A cikkeket elsősorban felesége érdeklődése alapján választja, így valóságos családi programmá vált Andráséknál, hogy megbeszélik, melyik választás miért érdekes.

„Feleségem nagyon szereti a felolvasásaimat, vele szoktam megbeszélni a cikkek értelmezését és Ő az én tükröm – avat be minket végül a felolvasás kulisszatitkaiba.

Köszönjük a beszélgetést, a sok érdekes cikket, és Böbének külön is, hogy a biztatása révén férje felolvasásai másoknak is örömöt szerezhetnek.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére