Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Felhívás! Esszépályázat 12-18 éves látássérült fiataloknak

2006 óta január 28-án ünneplik az adatvédelem napját, megemlékezve az Európa Tanács adatvédelmi egyezményének elfogadásáról. Ezen a napon az adatvédelmi hatóságok is különféle rendezvényekkel igyekeznek felhívni a közvélemény figyelmét a személyes adatok és a magánélet védelmének fontosságára.

 A szakterületért Magyarországon felelős Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) tájékoztatási tevékenysége keretében a fiatalok figyelmét is fel kívánja hívni az ezzel kapcsolatos jogaikra és lehetőségeikre. Ezért ennek jegyében a 12-18 éves vak és gyengénlátó fiatalok körében esszépályázatot hirdet "Mit jelent számomra a digitális világ? – előnyök és veszélyek" címmel. Az írásműben a résztvevők szabadon kifejthetik gondolataikat és/vagy megoszthatják saját tapasztalataikat az internetes környezet által kínált lehetőségekről vagy éppen annak negatívumairól.

Az elektronikus formátumban beküldendő esszé terjedelme legalább 1, legfeljebb 5 A4-es oldal lehet. A pályázók legjobbjai között, egy kis ünnepség keretében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság székhelyén 2017. január 27-én értékes tárgynyeremények kerülnek kiosztásra. Az esszéket a e-mail címre kell eljuttatni legkésőbb 2017. január 9-ig.

Az adatvédelmi témák iránt érdeklődőknek pedig a NAIH örömmel ajánlja a kifejezetten fiataloknak és pedagógusoknak kifejlesztett online tartalmakat:
Adatvédelemről fiataloknak "kulcs a net világához" projekt.

Az ARCADES projekt videói és dokumentumai, amelynek az volt a célkitűzése, hogy az adatvédelem, mint tanóra beépüljön a közoktatásba:

Az iskolai téli szünet ideje alatt a pihenésen túl hasznos időtöltés lehet egy jó esszé megírása, amellyel értékes jutalmakra tehetnek szert a pályázók. Sikeres részvételt kívánunk minden érdeklődőnek!

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére