Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

„Feladatunk, hogy elolvassuk és véleményezzük a cikkeket” – beszélgetés Magyar Csabával

Csaba zongoratanár a Vakok Általános Iskolájában. Nemcsak tanít, de ő is tanul. Szívesen ismerkedik új hangszerekkel, közreműködőként részt vesz koncerteken. Örömmel szólaltatja meg a Nádor-terem orgonáját. Máskor pedig énekeseket, fuvolistákat kísér zongorán.

Kíváncsi, szemlélődő ember, aki képes belefeledkezni a természeti jelenségekbe, például egy viharba. Nagyobb társaságokban sem elveszett. Örül a családjával (feleségével meg két fiával) és a barátaival töltött óráknak.

Az olvasás, újságolvasás is fontos része a mindennapjainak. Kisiskolás kora óta újságolvasó, legyen szó akár Braille újságokról, akár a szülei vagy a húga előadásában meghallgatott cikkekről. Ezek a családi együttolvasások lehettek a Lapról hangra elődei.

A Lapról hangra kezdeményezésről az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány honlapján, levelezőlistákon keresztül és ismerősöktől értesült. A mobiltelefonjával regisztrált az oldalra, majd tanulmányozni is kezdte a feltöltött cikkeket, a böngészés mikéntjét. Jól tájékozódik a honlapon, de örülne bármilyen hasznos információnak ahhoz, hogy még jobban megismerje a Lapról hangrá-ban rejlő lehetőségeket.

Így mesél arról, hogyan és milyen jellegű cikkeket hallgat az oldalon keresztül:

   Bevallom, hogy továbbra is kissé felületes olvasója vagyok a közösségnek, de amikor leülök és keresgélek, mindig nagy örömmel hallgatom meg a pszichológiai témájú, vagy a természetről, állatokról szóló cikkeket, vagy a női oldalak érdekes írásait. […]   Elkezdek böngészni a katalógusban, keresem a National Geographic cikkeit, de előfordul, hogy a legfrissebb anyagokat olvasgatom át. Most pl. a pizzákról szóló háromrészes cikket kezdtem el, nagyon érdekes, fiam barátnője egy pizzériában dolgozik.”

Szívesen olvasna informatikai vagy autókról szóló cikkeket is.

„Úgy gondolom, hogy informatika témában még viszonylag kevés cikk született, talán olyan elgondolásból, hogy sok anyag fent van az interneten. […]Valamikor vásároltunk kisfiammal telekommunikációs folyóiratokat, amelyek havonta jelentek meg és sok-sok teszt volt bennük. […]Aztán autós témában is sok kiaknázatlan terület található, ott az Autóbild, egy remek újság, nagyon értékes autótesztekkel, hírekkel. Szívesen olvasnék az új villanyautók születéséről, pl. a Tesláról, vagy az üzemanyagcellás autók piacra kerüléséről.”

A beszélgetés végén a következőképpen mond köszönetet a felolvasóknak:

„A felolvasók szándéka csodálatra méltó, az, hogy el szeretnék juttatni az információkat a látássérültekhez, már eleve széppé varázsolja mindenki produkcióját. […]Csak köszönettel tartozunk a felolvasóknak és sok erőt kívánok Nekik. Fontos volna, hogy ne érezzék hiábavalónak a munkájukat, ezért a mi feladatunk, hogy elolvassuk a cikkeket és véleményezzük azokat.”

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére